Drama

Povratnik preminuo nakon burne svađe s popisivačem

Popis
04.10.2013.
u 09:45


Građani su do sada priložili oko 100 žalbi. Odnose se na popisivače

Treći dan popisa stanovništva protekao je uglavnom u znaku pritužbi građana na sami proces. Žalbe su se uglavnom odnosile na neobučenost popisivača, a tim koji zaprima ove reakcije do sada je prikupio oko 100 žalbi.

Smrt nakon popisa

Najdramatičnije je bilo u Trebinju gdje je Alija Šehović pronađen mrtav nakon burne rasprave s popisivačima. Radi se o osobi koja se vratila iz Njemačke u mjesto Župa kod Trebinja. Popisivač Pavle Gobović, čovjek iz susjednog sela, navodno nije želio popisati članove obitelji povratnika Alije Šehovića i njegovog brata Hajrudina. Nakon brojnih intervencija, to je obavljeno u večernjim satima u srijedu, da bi Alija Šehović u četvrtak ujutro pronađen mrtav. Sumnja se da je smrt nastupila usred moždanog udara ili infarkta. - ‘Popisivač je popisao Aliju, koji je kao umirovljenik stalno živio u Trebinju, ali nije želio popisati njegovu suprugu i djecu. Istodobno, bilo je problema i s popisivanjem njegovog brata Hajrudina i susjeda. Ljudi su se iznervirali i prosvjedovali su. U srijedu je ovdje bila cijela drama. Na kraju je popisivač Gobović sa svojom instruktoricom Nadom Denda došao ponovno u mjestu Župa iza 19 sati. Popis je, očito, trajao do kasno u noć. U srijedu ujutro Alija nije izlazio iz kuće. Njegov brat je provalio u kuću i pronašao ga mrtvog - izjavili su svjedoci za Anadoliju.

Pas ugrizao popisivačicu

Tu nije bio kraj nevoljama u procesu popisa stanovništva u BiH. Jednu popisivačicu u Bijeljini ugrizao je pas u dvorištu kuće, potvrdio je predsjednik povjerenstva za popis stanovništva i kućanstava Predrag Novaković. Ova neprijatnost dogodila se u srijedu navečer, a djevojka je odmah zbrinuta u hitnoj pomoći. Novaković je rekao kako je riječ o lakšoj ozljedi i da je popisivačica odmah u srijedu nastavila rad na terenu. Određen broj građana se već odbio popisati. Iz Agencije za statistiku su poručili kako građani imaju pravo na takvu odluku, ali podliježu kaznama koje je predvidio zakon, a one se kreću od 100 do 1000 maraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?