osjetilo se i u RH

Potres od 6 stupnjeva zatresao Italiju, najmanje šestero mrtvih

potres,bologna,italija (1)
Reutres/PIXSELL
20.05.2012.
u 08:16

Epicentar potresa bio je u mjestu San Felice sul Panaro između gradova Modene i Ferrare na dubini od oko 10 km, te se osijetio i u regijama Toscani, Venetu, Lombardiji, Trentino Alto Adigeu i Furlaniji Veneciji Giuliji.

Jaki potres između Bologne i Ferrare Potres od 6 stupnja po Richteru pogodio je rano ujutro, u 4,05 sati, talijansku regiju Emiliju i nanio velike štete, a pod ruševinama su poginule četiri osobe, dok je peta umrla od straha, a umrla je i jedna žena koja je navršila 100 godina. Ozlijeđeno je oko 50 osoba.

Epicentar potresa bio je u mjestu San Felice sul Panaro između gradova Modene i Ferrare na dubini od oko 10 km, te se osjetio i u regijama Toscani, Venetu, Lombardiji, Trentino Alto Adigeu i Furlaniji Veneciji Giuliji. Crkva u mjestu San Felice sul Panaro, pokraj Modene, je srušena. Među poginulima nalaze se i četiri radnika. Dvojica radnika, Nicola Cavicchi i Leonardo Ansaloni, poginula su u mjestu Sant'Agostino u tvornici keramike “Sant'Agostino Ceramiche” pošto je na njih pao dio krova. Treća žrtva potresa je marokanski radnik od 29 godina u mjestu Ponte Rodoni, pokraj Ferrare. Na njega se srušila greda sa stropa u pogonu tvornice plastike Ursa. Četvrta žrtva je radnik tvornice aluminijskih proizvoda "Tecopress" u mjestu Dosso di Cento, pokraj općine Sant'Agostino. Svi radnici trebali su završiti treće smjene u pet i šest sati ujutro.

Jedna žena Nijemica, Gabi Ehsemann (37), umrla je od infakta u mjestu Sant'Alberto di San Pietro in Casale vjerojatno prestrašena snažnim potresom.

Zanimljiva je priča o spašavanju jedne djevojčice od 5 godina koja je ostala pod ruševinama zgrade u mjestu Finale Emilia. Poziv spasiteljima da idu izvuku djevojčicu stigao je iz New Yorka. Naime jedna žena nije mogla dobiti telefonski dobiti spasitelja pa je zvala svoga liječnika koji se nalazio u SAD-u, a koji je zatim uspio kontaktirati spasitelje koji su 40 minuta poslije potresa spasili djevojčicu.

Umrla je i jedna stogodišnjakinja pokraj Ferrare. Zapravo, od izravnih posljedica potresa, urušavanja zgrada, poginula su tri radnika koja su radila u noćnoj smijeni. Građani potresenih mjesta izašli su na ulice i trgove gdje su dočekali jutro.

Talijansko ministarstvo kulture priopćilo je kako je znatna šetata nanesena spomenicima kulture. Šef talijanske civilne zaštite, Franco Gabrielli, nakon što je u helikopteru obišao potreseno područje, izjavio je kako je situacija pod kontrolom.

Potres se osjetio i u Hrvatskoj, od Istre (Pazin, Pula) do sjeverozapadne Hrvatske (Zagreb, Krapina), javlja Geofizički odsjek PMF-a.

Potres se osjetio i u Hrvatskoj, od Istre (Pazin, Pula) do sjeverozapadne Hrvatske (Zagreb, Krapina).Potres se osjetio i u Hrvatskoj, od Istre (Pazin, Pula) do sjeverozapadne Hrvatske (Zagreb, Krapina).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?