Međugorje

Posjetili Majčino selo kao i zajednicu Milosrdni otac

Međugorje
VL FOTO
29.05.2012.
u 11:02

U zajednici i Milosrdni otac posebno ih je impresioniralo svjedočenje dvojice članova

Svećenici i monasi eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u ponedjeljak su bili u uzvratnom posjetu hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Njih 23. najprije su pohodili crkvu sv. Petra i Pavla u Mostaru gdje im je domaćin bio mostarski gvardijan fra Iko Skoko. Obišli su obnovljenu crkvu, te knjižnicu koju im je predstavio fra Ante Marić.

Svjedočenje članova

U Međugorju ih je pozdravio međugorski župnik fra Petar Vlašić. Potom su posjetili Majčino Selo gdje ih je dočekao fra Svetozar Kraljević, ravnatelj te Ustanove. On im je ukratko kazao kako je nastalo Majčino selo i zajednica Milosrdni Otac. U okviru Majčina sela posjetili su dječji vrtić. U zajednici Milosrdni Otac posebno ih je impresioniralo svjedočenje dvojice članova ove zajednice Marijana Vučića iz Gornje Blatnice i Dalibora Cvijetičanina iz Subotice. Govorio je o životu u zajednici koja u Bijakovićima ima 25 članova, a nazočna je i u Starom Trgu (Slovenija) i Kiseljaku. Istaknuo je kako u Zajednici zajedno žive i rade: Hrvati, Srbi, Irci, Englezi… Posebno je bilo dirljivo Daliborovo svjedočenje. On je prošao pakao alkohola. S djevojkom se zabavljao šest godina i odlučio se oženiti. Dobio je troje djece… A potom završio na psihijatriji. Nakon prolaska nekoliko zajednica, sada je u župi Međugorje u uajednici Milosrdni Otac. Tu je sedam mjeseci i sada je uvidio koje je greške u životu činio. Njegovo svjedočenje je dirnulo sve nazočne, a na svjedočenjima je zahvalio i sam episkop Grigorije ističući kako je u životu najvažnije pokajanje.

Posjet samostanu

Moglo bi se stoga zaključiti kako su droga, alkohol, kocka opći problem koji ne gleda na vjeru ni naciju, već je to pojava koja muči i crkvu i društvo, a jednaka u svim narodima i religijama. Nadamo se da će, nakon ovog posjeta Milosrdni Otac uskoro otvoriti svoju kuću negdje u istočnoj Hercegovini. Istaknuto je kako se ovim posjetima stječe jedno ogromno bogatstvo družeći se i obilazeći ove svetinje. Na kraju ugledni gosti su posjetili i samostan u Širokom Brijegu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?