Prijedor

Porodila se u stanu pa ugušenu bebu sakrila u vrećici ispod kauča

Hitna
06.06.2013.
u 12:42

Kada su istražitelji došli u kuću, ispod kauča su pronašli tijelo djeteta zajedno s posteljicom i pupčanikom, što je dokaz da se osoba sama porodila

Policija je pokrenula istragu protiv Dragane G. (46) iz Prijedora zbog sumnje da je poslije poroda ubila žensko novorođenče čije je tijelo zamotala u vreću za otpad i sakrila je ispod kauča u dnevnom boravku svog stana. Bezumni čin dogodio se u ponedeljak, a sve je otkriveno dan kasnije, kada je Grbić, zbog komplikacija nakon poroda, primljena u Opću bolnicu u Prijedoru. - Pacijentica je obilno krvarila i bila je u kritičnom stanju, ali su je liječnici uspjeli spasiti. Pregledom je utvrđeno da je riječ o poslijeporođajnom stanju i da se ona sama porodila. Liječnici su se odmah počeli raspitivati o novorođenčetu i cijeli slučaj su prijavili policiji - navode u CJS Banja Luka. Poslije prijave pokrenuta je istraga i kada su se stekli uvjeti istražitelji ispitali Grbić kako bi utvrdili gdje se porodila i što je uradila s djetetom. Ona je u početku sve negirala, ali pritisnuta dokazima priznala je da se sama porodila u svom stanu staroj željezničkoj zgradi u Solunskoj ulici u Prijedoru. Po nalogu suda istražitelji su, u prisustvu patologa Opće bolnice u Prijedoru, pretresli stan i pronašli mrtvo žensko novorođenče.

- Ispod kauča u dnevnoj sobi pronađena je vreća za otpad u kojoj je bilo zamotano tijelo novorođenčeta. Riječ je o ženskom djetetu koje je bilo teško 4,1 kilogram, a visoko 53 centimetra. U vreći je pronađena posteljica i pupčanik i očigledno je da se Grbić sama porodila. Istražitelji nastavljaju rad na dokumentiranju i dokazivanju kaznenog djela ubojstvo djeteta pri porodu i nakon kompletiranja predmeta protiv Dragane Grbić bit će podneseno izvješće Okružnom tužiteljstvu u Banjoj Luci - navode u policiji. Neslužbeno saznajemo da je Grbić majka tri sina, starosti između 22 i 25 godine. Njen suprug poginuo je u ratu, a u posljednje tri godine bila je u vezi s Milenkom Radovančevićem iz Prijedora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije