Čapljina

Ponosni na ljepotu i uređenost grada, ali ne plaćaju komunalije

Čapljina
Frano Matić
14.06.2013.
u 09:46

Komunalna naknada je uvedena da bi se financiralo uređenje zelenih površina i regulacija pitanja iz uređenja gradskog prostora, ali je naplata mala

Grad na četiri rijeke, grad zelenila, parkova, cvijeća i trgova... Sve se to već dugi niz godina veže uz Čapljinu koja je po uređenosti svojih ulica i drugih javnih površina i dosta prije rata slovila za jedan od najuređenijih gradova bivše državne zajednice Jugoslavije.

Naravno, Čapljinci s pravom mogu biti ponosni da žive i rade u sredini s tako uređenim zelenim površinama, trgovima i parkovima, a sve to u vrijeme kada je veliki broj primjera u cijeloj regiji u kojima se (ne)svjesno radi na zagađenju svega onoga što nas okružuje. No, svoj ponos Čapljinci, na žalost, kvare i narušavaju činjenicom da je u ovom gradiću još uvijek jako mala naplata komunalne naknade, a koja je i uvedena baš zbog financiranja tog uređenja zelenih površina i reguliranja drugih pitanja iz oblasti uređenja gradskog prostora. Unatoč slabijoj naplativosti komunalne usluge, djelatnici Komunalnog Čapljina uspijevaju održavati velike zelene površine u samom gradu te brojne cvijetnjake uz gradske prometnice.

“Naravno da sve ovo treba i plaćati jer ako želimo da nam Čapljina i ostane najljepši grad onda se to nekako mora i financirati. Mislim da smo mi umirovljenici dosta urednije platiše od ovih mlađih naraštaja jer znamo kako je Čapljina oduvijek bila prelijepo uređen gradić i neka tako i ostane budućim naraštajima”, kao iz topa nam ispaljuje jedan čapljinski umirovljenik dok s kolegom razgovara na kolodvorskom Trgu bana Josipa Jelačića. Ima i onih koji smatraju da je komunalna naknada uvedena samo da se osiguraju plaće nekim djelatnicima koji su priključeni Komunalnom Čapljina.

Zbog brojnih trgova i uređenih površina Čapljinci i njihovi gosti imaju dobar izbor za odmoriti dušu i tijelo te u miru uživati u lijepim kadrovima uza same gradske prometnice.

U zadnje vrijeme u Čapljini je “živnula” i stanogradnja pa je ovaj gradić dobio i određeni broj novih stambenih jedinica pri čemu nije narušen onaj sklad i raspored gradskih prometnica i stambenih zgrada koji je kao neki zaštitni znak ovog dijela Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?