Vodič za studente

Pomoć pri donošenju odluke o odabiru jednog od studija

studenti
VL FOTO
03.04.2012.
u 09:56

Smotre Sveučilišta počinju 16. travnja u Livnu u 11 sati, a završna smotra u Mostaru je 26. travnja 2012.

Bliži se kraj školske godine, a maturanti srednjih škola sve više razmišljaju kamo nakon mature? Pred njima je važna odluka koju moraju uskoro donijeti i opredijeliti se koji fakultet odabrati, odnosno donijeti odluku za zanimanje kojim će se baviti u životu, možda i do svoje mirovine. Mnogi se već odavno savjetuju s roditeljima, rodbinom, prijateljima i starijim kolegama, postavljajući tisuće pitanja, od onog je li se teško upisati pa do glavnog što će postati kada dobiju diplomu?

Aktivnosti Sveučilišta

- Već nekoliko godina zaredom tiskamo vodič za buduće studente, što smo uradili i za akademsku 2012./2013. godinu. Svi učenici četvrtog razreda mogu u tom vodiču pronaći sve o našem sveučilištu, ali i o svim njegovim članicama, uvjetima upisa, smjerovima na pojedinim fakultetima te još mnogo informacija koje su potrebite za buduće studente - rekao je Vojo Višekruna, pomoćnik rektora za nastavu i studente Sveučilišta u Mostaru.

Prema informacijama iz rektorata mostarskog Sveučilišta, osim tiskanja vodiča, fakulteti tiskaju i druge promidžbene materijale koji imaju zadaću budućim studentima približiti određene smjerove na fakultetima, kompentencije te uvjete studiranja. Osim tiskanih materijala i videozapisa, Sveučilište će organizirati i smotre u svim bh. županijama iz kojih se studenti masovno upisuju na mostarsko Sveučilište. Nisu zaboravili ni maturante iz Republike Hrvatske, kojih je sve više na Sveučilištu u Mostaru, te će raznim metodama zainteresiranim studentima, posebice iz graničnih mjesta Hrvatske, približiti način upisa, smjerove te način studiranja na Sveučilištu.

- Smotre Sveučilišta počinju već 16. travnja u Livnu u 11 sati, a nakon toga u ostalim županijama te završna u Mostaru 26. travnja. Na ovim smotrama, osim podjele materijala i promidžbe fakulteta, studenti će moći izravno postaviti pitanje predstavnicima fakulteta i Sveučilišta, na koje će im oni izravno odgovoriti - kaže Višekruna.

Sveučilišni grad

Mostarsko sveučilište već godinama raste i trenutačno na njemu studira oko 16 tisuća studenata iz cijele BiH, ali i inozemstva. Na deset fakulteta i jednoj akademiji radi više od tisuću profesora i suradnika, a studenti imaju veliki izbor odabira struka. I ove godine studentima će biti ponuđeni i neki novi smjerovi na pojedinim fakultetima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?