ZDRAVKO BORAS:

Policija u ZHŽ-u će primiti novih 25-30 službenika

boras
27.09.2013.
u 11:09

Ministar unutarnjih poslova u Vladi Zapadnohercegovačke županije govori za Večernji list

Zapadnohercegovačka županija danas obilježava Dan policije, što je bio povod da s ministrom unutarnjih poslova Zdravkom Borasom napravimo intervju o sigurnosnom stanju u ovoj županiji, kao i o planovima u poboljšanju rada policije.

Kakvo je sigurnosno stanje u Zapadnohercegovačkoj županiji?

Sigurnosno stanje u županiji je na zadovoljavajućoj razini. Već godinama bilježimo pozitivne trendove glede svih parametara sigurnosti u prometu. Stanje javnog reda i mira je i više nego zadovoljavajuće, posljednjih godina skoro da i nije evidentiran nijedan ozbiljniji incident, a možemo biti zadovoljni i stanjem kriminaliteta. Naime, osim imovinskih delikata, skoro da i nemamo drugih teških kaznenih djela. Svi ovi rezultati plod su planskog i sustavnog, preventivnog i represivnog rada policijskih službenika kojima i ovim putem odajem priznanje na samozatajnom radu te im od srca čestitam Dan policije.

Koliko Vlada ZHŽ-a ulaže u opremanje i obuku policajaca?

Vlada je svjesna da se jedino dobro opremljena i obučena policija može suprotstaviti sve brojnijim izazovima koje donosi vrijeme u kojem živimo te smo, vođeni tom mišlju, uložili značajna sredstva u opremanje i obuku policije o čemu govore i rezultati, koji su svima vidljivi. U srijedu je otpočeo s radom novoizgrađeni i s modernom informatičkom opremom opremljeni Operativno-komunikacijski centar MUP-a (OKC MUP-a nap.a.) Između ostalog, OKC je opremljen digitalnim radiosustavom s GPS navigacijom za praćenje policijskih vozila i policajaca pozornika. U prvoj fazi ovim sustavom bit će pokrivena samo općina Ljubuški, a u dogledno vrijeme bit će pokrivena i cijela županija....

OSTATAK INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?