BINGO

Policija pretresla zgradu Vlade, uhitili i visoke dužnosnike

sipa
VL FOTO
04.10.2011.
u 09:36

Pretresena obiteljska kuća bivšeg gradonačelnika Dragana Pajića. Izuzeta je dokumentacija koja će biti predmet obrade

Policija Brčko Distrikta, uz pomoć drugih policijskih agencija, pokrenula je jučer najobimniju akciju do sada u suzbijanju podmićivanja i krivotvorenja dokumenaza u lokalnoj administraciji, a među osumnjičenima su i šefovi odjela brčanske vlade te suradnici bivšeg gradonačelnika Dragana Pajića.

Akcija Bingo

Temeljem naredbe suda i tužiteljstva Brčko Distritka, policija je jučer ujutro počela akciju „Bingo“, u okviru koje je obavljen pretres na nekoliko lokacija u Distriktu, među kojima su vladini odjeli za obrazovanje, zdravstvo, te Ured za upravljanje javnom imovinom, ali i obiteljska kuća bivšeg gradonačelnika Dragana Pajića. 

Izuzeta je obimna dokumentacija koja će biti predmet dalje obrade.

Istragom, koja traje od prošle godine i u koju su bile uključene i državne sigurnosne agencije, za sada je obuhvaćeno 14 osoba iz Distrikta, a šef brčanske policije najavio je uhićenje najmanje sedam osoba, odbijajući ih imenovati. Objavio je tek da je šest osumnjičenih zaposleno u Vladi Brčko Distrikta, da je jedan osumnjičeni bivši uposlenik Vlade, dok su ostali lokalni biznismeni koji su poslovali s brčanskim vlastima.

Istodobno s policijskom akcijom u Brčkom, izvršeni su pretresi na dvije lokacije u Tuzlanskoj županiji, te na jednoj lokaciji u okolini Banje Luke.

Akcija je, čini se, iznenadila i najviše dužnosnike vlasti u Brčkom, koji su na konferenciji za novinstvo nekoliko sati nakon početka akcije mogli samo kazati da su istražitelji ušli u skoro sve institucije Distrikta.

Više šefova

-Naše spoznaje govore kako se akcija odnosi na više šefova Vladinih odjela, njihovih zamjenika i drugih osoba iz Vladine administracije, kazao je aktualni gradonačelnik Miroslav Gavrić.

Informacije da je među osumnjičenima i bivši gradonačelnik Dragan Pajić jučer nitko nije želio službeno potvrditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?