Optužba

Pokušao ubiti braću i policajce nakon svađe oko branja šipaka

buhovac
VL FOTO
10.03.2012.
u 12:52

Zdenku Buhovcu (63), bivšem policajcu iz Jasenice kod Mostara, se spočitava višestruki pokušaj ubojstva

Još se samo čeka potpis tužiteljice za podizanje optužnice protiv Zdenka Buhovca (53), bivšeg policajca iz Jasenice kod Mostara, zbog četverostrukog pokušaja ubojstva, i to sve zbog šipaka. Naime, on se umalo tog kobnog dana, 8. studenog, prvo žestoko sukobio s dvojicom braće zbog posjeda i branja šipaka u Gornjoj Jasenici, u naselju Urbano, pa je nakon toga pozvana policija. To nije bio prvi slučaj u kući braće Buhovac. Do njihova dolaska, Zdenko je imao vidnu ozljedu na glavi od udara metalne šipke, a prethodno su se “hvatali” i noževi.

Spasio se

Kada su mu rekli da pođe s njima, od dvojice policajaca je tražio da se presvuče. Jedan je ostao vani, a drugi pošao za njim. Čim je policajac zakoračio na prag kuće, Zdenko je zaključao vrata i odbio izići. Dok su “snage reda” nogama razvaljivale ulaz, osumnjičeni se u sobi dohvatio automatske puške s tri spremnika i dvije bombe, pa kroz već provaljena vrata počeo rafalati po policajcima, od kojih se jedan spasio samo jer je legao pri bijegu.

U hajduke

Kada već nije mogao njih, istrčao je u dvorište i cijev puške okrenuo prema braći koja su stajala na kapiji i obojicu ih ranio pa pobjegao u brda. Jedan metak je teško pogodio brata Marinka u trbuh, a drugi brata Darija u desnu natkoljenicu. Drugog brata je i okrznuo po vratu. Naoružan do zuba odmetnuo se u brda, u hajduke, pa su ga specijalci s pancirkama, šljemovima i dugim cijevima uzalud tražili do mraka. Opkolili su čitav južni Mostar i čekali cijelu noć, da bi tek ujutro, 17 sati kasnije, odbjeglog Buhovca, umornog i promrzlog, uhvatili u mjestu Slipčići. Sudac za prethodni postupak Županijskoga suda Mostar Mladen Jurišić odredio mu je pritvor zbog načina izvršenja kaznenih djela, a postojala je bojazan da bi to mogao i ponoviti ranije osuđivani Zdenko Buhovac. Koliko je poznato, nakon odlaska iz policije, nastavio je oblačiti plavu košulju i ilegalno naplaćivati kazne vozačima. Također, i ranije mu se spočitavalo nasilje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije