Skandal

Pokrajac: Bilo je pitanje dana kad će Overeem pasti na doping-testu

'Overeem1_nnn_spo_070412'
'Esther Lin'
08.04.2012.
u 12:00

Za dopinški je test Cro Copova suparnika Kevina Randlemana liječnik rekao: "Ovo ili nije ljudski urin ili je urin mrtvog čovjeka"

Bilo je samo pitanje vremena kada će Overeem pasti na dopinškoj kontroli, komentirao je najnovji dopinški skandal Igor Pokrajac, naš jedni UFC borac:

- Već se dugo priča da se Alistair dopingira, pa me ne čudi da je eskivirao kontrolu uoči borbe s Lesnarom.

SAD stroži od Japana

Pokrajac je u jesen 2008. još bio dio Cro Copova tima, kada se Mirko u Saitami borio s Overeemom. Već tada je bilo jasno da se na Nizozemčevu tijelu dogodio pomak u suradnji s kemijskom industrijom. Još 2007. Overeem je bio poluteškaš (do 93 kg), a u borbi protiv Cro Copa imao je 107 kg bodibilderske mišićne mase. Danas je već na 120 kg.

- I tim primjerom potvrdilo se da Japanci u dopingu imaju blaže kontrole nego Amerikanci. U SAD-u svaka od saveznih država ima svoju atletsku komisiju koja je profesionalne borce stavila pod posebno povećalo.

Cro Cop ni tada, a ni jučer nije htio ništa komentirati, samo je uopćeno ustvrdio:

- Naš je sport sam po sebi dovoljno surov i nemilosrdan i suludo je uzimati zabranjena sredstva i dodatno si ugrožavati zdravlje.

I dok prosječan čovjek ima omjer testosterona i epitestosterona 1:1, Svjetska antidopinška agencija (WADA) dopušta 4:1, a Atletska komisija Nevade tolerira sve do 6:1. No, sve te tolerancije Overeem je daleko nadmašio, on je imao 14:1, što upućuje na uzimanje anabolika.

White: Alistair je kreten

Cro Cop nam je svojedobno rekao da je nemoguće biti građen poput tjelograditelja, a trenirati kao borac slobodne borbe, jer kondicijski dio treninga odnese i dio mase i definicije. Zna to vrlo dobro i predsjednik UFC-a Dana White:

- Koliko glup mora biti da napravi takvo što? Apsolutni je kreten, bez mozga, idiot.

A takvih je u slobodnoj borbi podosta. Tipovi poput Barnetta (dvaput), Leopolda (dvaput), Sylvie, Sonnena, Belforta, Bonnara, Shamrocka, Monsona, Randlemana... Na dopinškim testovima pale su i dvije dame, Carina Damm i Christiane Santos.

Među spomenutima, Cro Cop se borio još i s Barnettom i Randlemanom. Potonji je jednom predao uzorak urina u kojem nije bilo ljudskih hormona pa je šef atletske komisije ustvrdio: - To ili nije ljudski urin ili je urin mrtvaca.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije