ispraćaj žrtve

Pokopana Indijka koja je umrla nakon brutalnog silovanja

indijka
Foto: AFP/Pixsell
1/4
30.12.2012.
u 08:58

Privatni pogreb održan je nekoliko sati nakon što je žrtvino tijelo vladinim zrakoplovom iz Singapura vraćeno u Indiju

U Indiji je kremirana i pokopana 23-godišnja studentica koja je u preminula nakon što su je šestorica muškaraca brutalno silovali u autobusu u New Delhiju.

Privatni pogreb održan je nekoliko sati nakon što je žrtvino tijelo vladinim zrakoplovom iz Singapura vraćeno u Indiju, javlja BBC. U zrakoplovnoj luci dočekali su ga premijer Manmohan Singh i šefica indijske vladajuće parlamentarne stranke Sonia Gandhi. Svjedoci su prepričali da je djevojčin lijes bio zlatne boje te da je do četvrti Janakputre u kojoj je živjela dopremljen konvojem u kojem su se nalazili i njezini roditelji.

Jučer su diljem glavnog grada održana bdijenja i prosvjedi u kojima su većinom sudjelovale indijske žene. Izrazile su tako solidarnost s pokojnicom te iskazale nezadovoljstvo načinom kojim vlasti tretiraju žrtve zlostavljanja i silovanja. Sonia Gandhi obećala je da će se boriti proitiv sramotnog društvenog načina razmišljanja, odnosno patrijarhalnih vrijednosti koje stoje iza takvih zločina.

>>Ljutita gomila u New Delhiju: Kaznite silovatelje žena!

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?