Spektakularna akcija

Pogreškom ozlijedili Damira Novakovića, invalida iz Mostara

FUP
11.10.2013.
u 10:57

Među uhićenima braća Dumpor, Rijad i Đenan, kao i Alihamza Duraković

U jučerašnjoj spektakularnoj akciji Federalne uprave policije protiv organizirane skupine dilera u Mostaru, pod kodnim nazivom „Velež“, na meti specijalaca našao se i posve nedužni Damir Novaković, 52-godišnji umirovljeni ratni invalid. Za njega posve običan dan pretvorio se u noćnu moru. Naime, nakon obavljene kupnje u tržnom centru Obi u naselju Bišće polje, dok je izlazio kolima s parkirališta, odjednom su ga zaskočili naoružani ljudi.

- Jedan maskirani čovjek je iznenada iskočio ispred i uperio cijev pištolja u mene, a drugi je oružje prislonio na sljepočnicu i izvukao vani. Vikali su - ‘lezi dolje i ne mrdaj’. Nisam se stigao ni osvrnuti, već sam bio na podu, a pri tome su me udarali. Jedan mi je glavom udario o asfalt. Govorio sam da nisam ništa kriv i pitao tko su, a oni su vikali ‘vidjet ćeš ti tko je kriv i tko smo mi”. Stavili su mi lisičine toliko jako da su na rukama ostali podljevi. Tek nakon pola sata ležanja na podu ispred Obija, jedan mi je pokazao značku FMUP-a i rekao da sam se ‘našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme’ (!?). Nisam mogao vjerovati, kaže nam ljutiti Novaković, najavljujući tužbu protiv FMUP-a gdje su se pravdali da je ovaj Mostarac slučajno upao usred akcije te je djelovalo da pripada istoj skupini, što se pokazalo pogreškom. Naime, inspektori su očekivali trojicu preprodavača droge, a pojavilo ih se više. Radilo se o naoružanoj pratnji, a jedan od njih je čak imao i metak u cijevi. Zanimljivo je da je jedan od kupaca droge pomoćnik dostavljača Beka, koji se za radnog vremena poslužio kombijem ove tvrtke. U drugom vozilu je bio Alihamza Duraković s pratnjom, dok su u gradu uhićena braća Dumpor, Rijad i Đenan, pa su ‘duge’ cijevi bile i ispred njihovih kafića u Fejićevoj ulici. Mostarci su u svom stilu komentirali da će, osobito nakon nedavnog ‘pada’ Adisa Burića, sada i teška droga poskupjeti u Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije