Hoće li doći do rata

Pogledajte CNN-ovu simulaciju rata na Korejskom poluotoku

Lionel Messi
Foto: Reuters
1/2
04.04.2013.
u 11:58

Umirovljeni američki general James Marks uvjeren je da će rat, dođe li doista do njega, ostati unutar granica Korejskog poluotoka

Odnosi između Sjeverne Koreje i SAD-a te Južne Koreje već dugo nisu bili ovako loši. Pyongyang je najavio rat te, prema nekim informacijama, već postavio rakete srednjeg dometa uz svoju istočnu obalu.

Teško je predvidjeti što će biti sljedeći potez sjevernokorejskog političkog vrha, no CNN je napravio simulaciju mogućeg odvijanja rata. Umirovljeni američki general James Marks uvjeren je da će rat, dođe li doista do njega, ostati unutar granica Korejskog poluotoka. Sjeverna će Koreja, rekao je Marks, poslati specijalne postrojbe morskim putem, podmornicama, a istodobno će aktivirati tajne agente od kojih se neki u Južnoj Koreji nalaze već desetljećima. SAD će u tom slučaju uzvratiti pojačanjem prisutnosti svoje mornarice u području te će s nosača zrakoplova napasti teritorij Sjeverne Koreje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?