Priznanja i zahvale

Podrška kako bi BiH uskoro put ka EU i završila

Borjana Krišto
09.05.2012.
u 09:48

Europska parlamentarka je Borjana Krišto, a priznanje za najodgovornijeg političara u BiH dobio je Predrag Kurteš

U organizaciji Europskog pokreta u BiH u Vitezu je jučer upriličena svečana akademija povodom Dana Europe, a nazočno je bilo niz uglednika iz svih oblasti života i rada općina, županija, entiteta i BiH, te brojni dužnosnici međunarodne zajednice. Nazočno je bilo desetak predstavnika veleposlanstava europskih i azijskih zemalja, a među njima i Tomaš Suzunjog, izaslanik Izaslanstva EU u BiH, te veleposlanici Francuske i SAD-a, Roland Gilles i Patrick S. Moon. Okupljene je prigodnim riječima pozdravio predsjednik Europskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo i izrazio nadu kako će BiH uskoro završiti put ka Europi kojim se sada kreće. Iskazao je i zahvalnost svima koji, na bilo koji način, taj put podržavaju i radom i djelovanjem trasiraju.

Riješiti sve probleme

U ime Vjekoslava Bevande, predsjedatelja Vijeća ministara BiH i pokrovitelja ove manifestacije, pozdravila je okupljene Željana Zovko, a u ime Vlade SBŽ-a, premijer Tahir Lendo. Domaćin ove svečanosti na kojoj se okupilo tristotinjak zvanica, uglednika iz svih oblasti života i rada, riječima dobrodošlice ali i „osobnom kartom“ općine, jedne od najuspješnijih u BiH u gospodarskom ali i u međunacionalnoj suradnji i toleranciji, pozdravio je načelnik Viteza, Vlado Alilović. Prigodnim čestitarskim, ali i, kada je BiH u pitanju, optimističkim riječima, pozdravio je predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Milorad Živković, dok je Peter Sorenson, u ime Izaslanstva Europe u BiH, zaželio BiH da, u što skorije vrijeme, postane članica EU. “Mi smo tu sa zadaćom pomoći u rješavanju problema koji još uvijek priječe BiH na tom putu, poručio je Sorensen. Europski pokret u BiH donio je i Rezoluciju u kojoj se traži da se u BiH Dan Europe, proglasi državnim praznikom. Deklaracija je jučer uručena predsjedatelju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živkoviću, a već danas će biti uručena svim zakonodavnim i drugim nadležnim tijelima.

Vrijedna priznanja

Ovom prigodom pedesetak zaslužnih predstavnika struktura vlasti, institucija, organizacija, udruženja, informativnih kuća, sportskih kolektiva, vijećnika, načelnika..., koji svojim radom i zalaganjem doprinose bržem i efikasnijem putu BiH ka EU, dobili su vrijedna priznanja: zahvalnice, povelje, plakete...! Tako je priznanje sportskog menadžera dobio Amar Osim, trener FK Željezničar, a njegova momčad je proglašena Europskim sportskim kolektivom. Priznanje Europska županija dobila je SBŽ, europska političarka BiH je Nada Tešanović, priznanje najodgovornijeg političara BiH dobio je Predrag Kurteš, europska parlamentarka je Borjana Krišto, europski parlamentarac Martin Raguž, a europski vijećnik, Muharem Grabus, predsjednik Općinskog vijeća Viteza, dok je priznanje europski načelnik dobio Vlado Alilović, načelnik Viteza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?