Kup konfederacija

Počinje generalna proba za SP: Brazil otvara protiv Japana

Brazil Engleska (1)
PA/Pixsell
15.06.2013.
u 12:29

- Došli smo u Brazil osvojiti turnir, a sada je pitanje kako ćemo to ostvariti. Samo o tome razmišljam ovih dana

Danas u Brazilu počinje Kup kofederacija, svojevrsna proba za svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine također održati u Brazilu.

Natjecanje će trajati do 30. lipnja, a na njemu će sudjelovati osam momčadi: europski prvak Španjolska, prvak Južne Amerike Urugvaj, afrički prvak Nigerija, prvak Azije Japan, Tahiti kao prvak Oceanije, Meksiko kao najbolja momčad CONCACAF-a, europski doprvak Italija i domaćin Brazil.

U skupini A nalaze se Japan, Meksiko, Italija i Brazil, a u skupini B su Španjolska, Urugvaj, Nigerija i Tahiti. Turnir danas otvaraju Brazil i Japan, a utakmica se igra u 16 sati po lokalnom, odnosno u 21 sat po našem vremenu. Kasnije će se utakmice igrati u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po našem vremenu.

- Došli smo u Brazil osvojiti turnir, a sada je pitanje kako ćemo to ostvariti. Samo o tome razmišljam ovih dana, rekao je nogometaš Manchester Uniteda, Japanac Shinji Kagawa.

Branitelj naslova je Brazil, koji je ujedno i najviše puta osvojio ovo natjecanje. Triput su Brazilci osvajali Kup konfederacija, a zanimljivo je da osvajač ovog natjecanja nikad nije godinu dana kasnije osvojio Svjetsko prvenstvo.

Uz domaćina Brazil, najveći favorit za osvajanje su Španjolci, ali ni Talijane se nikad ne smije otpisati....

Fifa će na ovom turniru isprobati i gol-tehnologiju, a ako se pokaže djelotvornom, onda će se koristiti i na SP-u.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?