OSLO

Počelo sahranjivanje Breivikovih žrtava

zrtve
VL FOTO
29.07.2011.
u 17:11

U Norveškoj je u petak počelo sahranjivanje žrtava oružanog i bombašakog napada u kojima je Anders Breivik prošle sedmice ubio 76 ljudi u Oslu i na ostrvu Utoya.

Norveški lideri prisustvovali su sa obiteljima žrtava komemoraciji koju je u Oslu organizirala omladina Laburističke stranke, čiji je skup bio meta napada.

Premijer Jens Stoltenberg izjavio je da su žrtve "heroji" i da će odgovor Norveške biti "još demokracije", prenosi BBC.

Sahranjivanje žrtava počelo je u vrijeme kada policija treba da ispita Breivika drugi put od kada ga je uhitila. Danas su sahranjeni Bano Rashid (18) i Ismail Haji Ahmed (19).

"Danas je sedam dana od kada je zlo napalo Norvešku. Nećemo ostati u šoku i biti ušutkani strahom. Na mržnju ćemo odgovoriti ljubavlju. Našim herojima odaćemo vječnu počast", rekao je premijer Stoltenberg na komemoraciji.

On će tijekom dana obići jednu džamiju kako bi ukazao na potrebu za nacionalnim jedinstvom.

Policija je objavila da je identificirala sve žrtve i da će kasnije tijekom dana objaviti njihova imena. Do sada su objavljeni identiteti 41 žrtve.

Istražitelji će tijekom novog ispitivanja Breivika pokušati saznati prijeti li građanima Norveške još neka opasnost.

Breivik je poslije uhićenja rekao da je oba napada pripremio i izvršio sam, a zvaničnici su ranije objavili da za sada nema dokaza koji bi ukazali na postojanje suradnika.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:13 30.07.2011.

zasto ne koristite hrvatsku rijec RADNICKA PARTIJA

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije