Uskoplje

Počela kulturna manifestacija Uskopaljske jeseni

Uskoplje
23.10.2012.
u 09:54

Manifestacija u službi očuvanja baštine i širenja kulture

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak - podružnica Uskoplje u nedjelju je počela tradicionalna kulturna manifestacija Uskopaljske jeseni. Kroz Uskopaljske jeseni želi se čuvati i baštiniti tradicija i kultura Hrvata ovog kraja, a Uskopaljske jeseni s godinama su prerasle u jednu od najvećih manifestacija bh. Hrvata.

Tamburaška večer


- Naša manifestacija godinama služi očuvanju tradicije i baštine te širenju kulture. Najprije smo bili prepoznati u općini, kasnije u županiji pa onda i u središnjici, a sada smo poznati i malo šire zbog čega smo jako sretni, jer to znači da radimo dobar posao - istaknuo je dr. Tvrtko Krajina, predsjednik HKD-a Napredak podružnice Uskoplje. Uskopaljske jeseni otvorene su zborom Marije P. Petković, izlaganjem vlč. Pave Nikolića o temi “Crkva i napredak u BiH od 1992. do 2012.”, tamburaškom večeri na kojoj su nastupili tamburaši i zbor HKD Napredak Uskoplje te promocijom knjige Matka Kovačevića “Staze gordog hoda”.

Bogat program

Upriličena je izložba slika uskopaljskih slikara. Kazališna predstava “Večera za budale” bit će prikazana u četvrtak, kao i dokumentarni film “Poštar s naslovne strane” redatelja Tomislava Mršića i Tomislava Topića. U subotu po prvi put u sklopu Uskopaljskih jeseni bit će održan memorijalni šahovski turnir “Zdravko Batinić”, a istu večer održat će se predstavljanje MFF-a iz Širokog Brijega i prikazivanje dokumentarnog filma “Tri dana“ redatelja Zdenka Jurilja...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?