Orašje

Pobjednički pokal u rukama branitelja iz Ugljare i Dusina

BRANITELJI
MARKO MIŠKOVIĆ
26.07.2011.
u 10:40

Nakon što su isto natjecanje organizirali prošle godine, i ovaj put pravo domaćinstva dobili su članovi ogranka Tolisa koji su za svoj rad zaradili vrlo dobre ocjene.

Članovi Udruge branitelja-veterana 106. brigade HVO-a, podružnica Orašje natjecali su se u deset disciplina braniteljskog višeboja i za uloženi trud, snagu i vještinu nagrađeni su pokalima i priznanjima. Nakon što su isto natjecanje organizirali prošle godine, i ovaj put pravo domaćinstva dobili su članovi ogranka Tolisa koji su za svoj rad zaradili vrlo dobre ocjene. U disciplinama su nastupili ogranci Tolisa, D. Mahala, Bok, Matići, Orašje i Ugljara-Dusine.

-Osjetili smo da je kod mnogih branitelja probuđen natjecateljski duh te smo ocijenili da je ovo lijepa prigoda da se okupe i druže bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske, od kojih se poneki nisu imali prigodu vidjeti od završetka Domovinskog rata, rekao je predsjednik Udruge branitelja-veterana 106. oraške brigade HVO-a Luka Nedić i dodao: - Iako smo svi mi bili vojnici, znamo da smo ipak ostali samo ljudi, te je zamjena bojišnice za mirnodopske bojeve apsolutno opuštajuća jer tako održavamo u zdravom tijelu zdrav duh. Na braniteljskom višeboju u deset disciplina okupilo se oko 150 natjecatelja iz šest ogranaka. Natjecanje se odvijalo na terenu NK Sloga Tolisa, a najviše bodova (20) skupili su članovi ogranka Ugljara-Dusine ispred Tolise sa 16 bodova. Slijede Bok 10, D. Mahala 6, Orašje 6 i Matići 4 boda.

U natjecanju povlačenje ruke pobijedio je Dubravko Filipović (Bok), ispred Dževada Alića iz Orašja i Jose Orolić iz Tolise. U trčanju u vreći pobjednik je Mladen Sarvaš iz Ugljare, ispred Radenka Kneževića i Omera Markonjića. U gađanju iz zračne puške pobjednik je Nikola Sarvaš - Ugljara-Dusine, drugi Pavo Grgić iz Boka, a treći Omer Mrkonjić iz Orašja. U skoku udalj prvi je Josip Neretljak Bok, drugi Joso Oršolić, a treći Mladen Mijatović iz Tolise.

 U potezanju klipa pobijedio je Marijan Ivkić Ugljara-Dusine, drugi je Pejo Klaić D. Mahala, a treći Ivo Kosić Bok. U plivanju na 50 metara pobjednik je Mladen Mijatović iz Tolise, drugi je Mato Oršolić iz Tolise, a treći Joso Neretljak iz Boka. U bacanju bombe u cilj najprecizniji je Slavko Sarvaš Ugljara-Dusine, drugi Joso Oršolić iz Tolise, a treći Marijan Damjanović iz Tolise. U bacanju cigle pobjednik je Marijan Ivkić Ugljara, drugi Dževad Alić Orašje, a treći Dubravko Filipović Bok. U bacanju kamena s ramena pobijedio je Marijan Ivkić Vidovice, drugi je Dubravko Filipović Bok, a treći Pavo Džoić također iz Boka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?