Široki Brijeg

Pobjeda na turniru diže moral pred duel s Igokeom

Široki
24.09.2012.
u 10:11

Kapetanu Širokog Josipu Naletiliću Goran Jelčić, sin pokojnog Stanka Jelčića, uručio je pokal za osvojeno prvo mjesto

Košarkaši Širokog postali su pobjednici 14. memorijalnog košarkaškog turnira u Širokom Brijegu na kojem su još sudjelovali Split, Zagreb i Šibenik Jolly. U finalu su Širokobriježani pobijedili 85:73 Splita, dok je Zagreb u borbi za treće mjesto bio bolji 88:82 od Šibenčana.

Ima prostora za pomak

Široki je potpuno zasluženo osvojio turnir mada u njegovoj igri trener Ivan Velić vidi dosta prostora za pomak.

- Nedostaje nam uigranost i nedostatak temeljnih priprema, zbog izbivanja jednog broja igrača koji su bili u raznim reprezentativnim vrstama. Do petka, kada ćemo protiv Igokee otvoriti sezonu u regionalnoj ligi, radit ćemo pripreme i pokušati se što bolje spremiti za susret protiv izuzetno snažne momčadi iz Aleksandrovca - kazao je trener Širokobriježana Ivan Velić. Širokobriježani su rutinski osvojili turnir i zaključili pripremni dio sezone kada su u pitanju ogledne utakmice. Susret protiv Igokee značajno će odrediti sezonu Širokobriježana u kojoj kao i protekle godine imaju slične ambicije. U dva susreta na memorijalnom turniru trener Ivan Velić dao je prigodu svim raspoloživim igračima. Protiv Splita je u jednom trenutku cijelu petorku, zamijenio drugom, a sam turnir bio je dobro posjećen, čime se najvljuje i još veća posjeta na samim utakmicama regionalne košarkaške lige kada će na Pecaru doći mnogo snažnije momčadi od onih koji su nastupili u regionalnoj ligi.

Očekivano prvo mjesto

Osvojeno prvo mjesto Širokog potpuno je očekivano, ali dobar dio događanja oko samog turnira poremetili su odnosi na relaciji Dario Šarić i njegov bivši - sadašnji klub Zagreb. Šarić nije igrao za Split protiv Zagrepčana jer su iz kluba sa Trnskog uvjetovali svoj nastup neigranjem Šarića. Ipak Šarić je zaigrao u finalu protiv Širokog i igrao nešto više od 35 minuta i upisao 10 poena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije