Nogomet

Plemići došli do pehara u drami jedanaesteraca, rezultatom čak 9:8

Kozara
18.06.2012.
u 10:47

U izvođenju penala bolji su bili igrači mostarskog Zrinjskog, Kozara ugodno iznenadila

Zrinjski je u dramatičnoj finalnoj utakmici na jedanaesterce svladao ekipu Kozare rezultatom 9:8. U polufinalnim susretima 7. međunarodnog turnira “Miroslav Mican Kordić” vidjeli smo kvalitetan nogomet. Domaćini nisu dopustili nikakvo iznenađenje, te su ekipu NK Novi Travnik deklasirali identičnim rezultatom, kao i momčad Međimureca prethodnog dana. Krajnji rezultat je bio visokih 6:0. U prvom poluvremenu je mostarski Zrinjski poveo čak 5:0, da bi u nastavku priliku dobili i neki drugi igrači.

Ugodno iznenađenje

Ono što možemo nazvati ugodnim iznenađenjem na ovogodišnjem turniru to je svakako FK Kozara koja je u polufinalnom susretu bila bolja od favorizirane momčadi Širokog Brijega. Do poluvremena su mreže mirovale, u nastavku su prvo poveli Širokobriježani, da bi do kraja Kozara potpuno preokrenula rezultat i plasirala se u finale turnira. Završilo je 2:1 u korist Kozare. Širokobriježani su se donekle iskupili pobjedom nad ekipom Novog Travnika u susretu za treće mjesto. U atraktivnoj igri punoj preokreta i neizvjesnosti, mlade nade Širokog na kraju su slavile rezultatom 3:2. Nije bilo lako, jer Travničani su se pokazali kao iznimno čvrst protivnik, te su oni i poveli. Međutim, Širokobriježani su prvo izjednačili, a potom i potpuno preokrenuli rezultat i vodili i 3:1. Ekipa Novog Travnika do kraja je mogla samo ublažiti poraz. U finalnoj utakmici snage su odmjerili ekipa domaćina, mostarski Zrinjski i FK Kozara. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Kozare od 1:0, a mostarska vrućina je nagovještavala da ćemo u nastavku imati tešku utakmicu. Tako je i bilo, tempo utakmice je značajno pao, ali su mostarski nogometaši ipak uspjeli izjednačiti 15-ak minuta prije kraja utakmice. Taj rezultat je ostao do samoga kraja, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. I tu je neizvjesnost potrajala do samoga kraja, redali su se izvođači, i svi su pokazali izvrsnu koncentriranost i preciznost. Na kraju je igrač Kozare ipak pogriješio, a Zrinjski slavio rezultatom 9:8.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije