Novo u programu

Pisci u Sponzi na programu Dubrovačkih ljetnih igara

Silvio Vovk, Mani Gotovac, Krešimir Dolenčić i Marija Šegvić
arhiva DLJI
16.08.2013.
u 15:11

Kazališno-literarne večeri režira Vlatka Vorkapić, koja najavljuje mnoga iznenađenja i koja ne ide na predstavljanja knjiga jer su joj dosadna. Glumci izvođači na četiri večeri u Sponzi su Marija Šegvić i Silvio Vovk

U Hrvatskoj nema komunikacije između pisaca i kazališta. U Hrvatskoj nema uopće komunikacije. Hajde da iz kazališta krenemo u pokušaj komunikacije, rekla je Mani Gotovac predstavljajući program Pisci u Sponzi koji bi trebao osvježiti završnicu Dubrovačkih ljetnih igara.

_ To neće biti promocija knjiga. Promoviraju se vino i nove gaćice, a ne knjiga. Knjiga se predstavlja _ rekla je izbornica programa Mani Gotovac najavljujući performanse, koncertne izvedbe i pokušaje kazališnih predstava. U Sponzi će se tako obilježiti i sedamdeseti rođendan renesansnog umjetika Luka Paljetka, program će otvoriti večer posvećena Zoranu Feriću i romanu "Kalendar Maja", slijedi zajednička pjesnička večer Irene Matijašević i Tomislava Bajsića, kao i večer pjesnika i prozaika Nikole Petkovića, ali i gostovanja varaždinskog HNK-a s predstavom "Pričaj mi o Gorkome" nastaloj na autobiografski tekst Mani Gotovac.

_ U toj ću predstavi samo kuhati šalšu. Šalšu koja se dugo kuha i to od domaćih pomidora _ rekla je Mani Gotovac. Kazališno-literarne večeri režira Vlatka Vorkapić, koja najavljuje mnoga iznenađenja i koja ne ide na predstavljanja knjiga jer su joj dosadna. Glumci izvođači na četiri večeri u Sponzi su Marija Šegvić i Silvio Vovk, a u kazališnom hitu "Pričaj mi o Gorkome" glume Judita Franković (umjesto Lele Margitić), Hana Hegedušić i Robert Plemić. Programe obilježava i stih Luka Paljetka "I da te ljubim, a da te čuvam".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije