Prometna nezgoda

Pijani osuđenik i vezist MUP-a vozili 150 na sat

Tuzla
02.09.2013.
u 10:09

U teškoj nesreći pokraj bolnice zadobili lakše tjelesne ozljede

Vozač passata, tridesetsedmogodišnji Alen Ljaljić (37) zvani Cile i njegov suvozač Refik Isanović zadobili su lakše ozljede u prometnoj nesreći koja se jučer, dva sata poslije ponoći, dogodila u blizini bolnice i glavne autobusne postaje usred Tuzle. Alen Ljaljić je upravljao automobilom Refika Isanovića, zaposlenika u Centru veze MUP-a TŽ-a, a obojica su iz ove nesreće prošli, kako su naveli iz policije, bez ozbiljnijih posljedica.

Jurili ulicama

Naime, Ljaljić je vozeći automobil najmanje 150 km na sat na dionici ceste gdje je ograničenje brzine 50, sletio s prometnice, udario u reklamni pano i poslije nekoliko prevrtanja zaustavio se u parku, u blizini spomenika Husinskom rudaru. Automobil je ostao na krovu, a zabilježena je velika materijalna šteta. Neslužbeno se spominje kako su Ljaljić i Isanović bili u alkoholiziranom stanju. Ljaljić je dobro poznata osoba tijelima gonjenja u TŽ. Osuđivan je zbog trgovine drogom, nasilništva i pucnjave, a dalja istraga će utvrditi njegov odnos sa zaposlenikom MUP-a TŽ Refikom Isanovićem. Istraga se nastavlja. Isanović, vlasnik manjeg kafića u naselju Stupine, i prije nekoliko godina je imao teži udes s ovim vozilo. S druge strane, još prije dvije godine Općinski sud Tuzla sudio je Ljaljiću zbog sumnje da je jednoj ženi nanio teške ozljede.

Ranije mu suđeno

Tada mu se spočitavalo da je u iznajmljenoj sobi koju su koristili u mjestu Prokosovići kod Lukavca, nakon kraće verbalne svađe, ženu nekoliko puta udario, rukama i nogama u trbuh, nanijevši joj teške ozljede opasne po život. Ubrzo nakon toga Ljaljić je uhićivan i zbog ranjavanja Faika Bahtijarevića zvanog Pake. Incident se desio u Paketovu lokalu, gdje je Cile pucao naočigled gostiju i Paketa lakše ranio, dok ga je njegov prijatelj Denis D. udario.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?