Nezgoda u Posušju

Pijani Budimirov vozač zaspao pa se zabio u zid

Nesreća
19.07.2012.
u 10:30

Neslavni rekorder - treći sudar pratnje predsjednika Federacije BiH

Jerko Dumančić Bajić iz Rakitna kod Posušja, osobni vozač predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, preksinoć je promašio raskršće prema svome rodnom selu pa se sa službenim autom zabio u zid svadbenog salona “Viktorija” u središtu Posušja. Pukom srećom nije bilo žrtava, a tom je prilikom pričinjena veća materijalna šteta. Od siline udara upalili su se sigurnosni zračni jastuci pa je vozač zadobio lakše ozljede. Prema kazivanju očevidaca, imao je razbijen nos i bio pod vidnim utjecajem alkohola. Kao takav, kako kažu, odbijao je napustiti kola jer je na mobitelu birao ‘nečije’ brojeve.

- Bio je pijan ‘ko tena’. Ugledavši semafor i svjetlosnu signalizaciju na njemu, tj. zeleno svjetlo skrenuo je, kako on misli, prema Rakitnu, a u stvari je skrenuo passata pored Kamića grila i uputio se pred svadbeni salon “Viktorija” pa se zabio u ogradni zid. Ako znamo kako je prostor između zida i salona širok oko 1,80 m, probajte zamisliti kako je “parkiranje” izgledalo - šaljivo su prepričavali Posušaci, koji Bajića poznaju kao veselog ‘starog momka’. Inače, kako navode, riječ je o bivšem vojnom policajcu koji je kasno naučio voziti kola.

- Bio je Budimirov vozač i sredinom devedesetih, dok je ovaj obnašao dužnost generala HVO-a. Nakon toga nije ništa radio, da bi se prije dvije godine opet aktivirao kao službeni vozač - prisjećaju se Dumančićevi sugrađani. Kako neslužbeno doznajemo, predsjednikov vozač je imao 1,38 promila alkohola u krvi i navodno je u kritičnom trenutku zaspao. Vozio je passata proizvedenog 2005. godine i registriranog na tvrtku MRM d.o.o. s ljubuškom adresom Put za Međugorje. Inače, u posljednjih devet mjeseci još su dva navrata ‘problema’ na cesti imali pripadnici Budimirove pratnje.

Prvo je u studenom u tunelu Crnaja kod Konjica, na magistralnoj cesti Mostar - Sarajevo u sudaru su sudjelovala tri automobila, među kojima i jedno iz pratnje predsjednika Federacije BiH. Sudarila su se vozila toyota i mercedes, a na njih je naletio vozilo golf pet, registracijskih oznaka A 82 M858, vlasništvo MUP-a FBiH, a kojim je upravljao 43-godišnji Pavo Jozeljić iz Vareša. U drugom slučaju, od 1. prosinca, kod TC Piramida u Mostaru Darijan Čobanović (27) s audijem (80) udario je u zadnji kraj golfa 5 FMUP-a, kojim je upravljao Željko Pecirep (39) iz Kiseljaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije