KONAČNO

Petrušić dostavio Tužiteljstvu BiH nove dokaze o ubojstvu Leutara

petrusic
02.04.2012.
u 21:25

Petrušić navodi da bi nalogodavce i izvršitelje ubojstva Joze Leutara, istražitelji trebali tražiti među bivšim pripadnicima jugoslovenske kontraobavještajne službe

Tužilaštvo BiH prije nekoliko dana dobilo je nove dokaze o ubistvu Joze Leutara, doministra unutrašnjih poslova Federacije BiH.Dokaze im je dostavio Jugoslav Petrušić , bivši francuski obavještajac koji u eksluzivnom razgovoru za TV1 govori o svojim saznanjima o ubistvu Leuatra.Petrušić navodi da bi naredbodavce i izvršioce ubistva Joze Leutara, istražitelji trebali tražiti među bivšim pripadnicima jugoslovenske kontraobavještajne službe.

U Tužilaštvu BiH nam je potvrđeno da su primili dokaze koje je prikupio Petrušić te da će uskoro biti pozvan kako bi nadležnom tužiocu dao iskaz. U razgovoru za TV1 Petrušić kaže kako će se rado odazvati pozivu tužioca kojem je spreman dati i informacije o ostalim zločinima počinjenim u BiH.

Tužiteteljstvo  BiH prije nekoliko dana dobilo je nove dokaze o ubojstvu Joze Leutara, doministra unutrašnjih poslova Federacije BiH. Dokaze im je dostavio Jugoslav Petrušić , bivši francuski obavještajac koji u eksluzivnom razgovoru za TV1 govori o svojim saznanjima o ubistvu Leuatra, prenosi klix.ba.

Petrušić navodi da bi nalogodavce i izvršitelje ubojstva Joze Leutara, istražitelji trebali tražiti među bivšim pripadnicima jugoslovenske kontraobavještajne službe.

U Tužiteljstvu BiH je potvrđeno da su primili dokaze koje je prikupio Petrušić te da će uskoro biti pozvan kako bi nadležnom tužitelju dao iskaz. U razgovoru za TV1 Petrušić kaže kako će se rado odazvati pozivu tužitelja kojem je spreman dati i informacije o ostalim zločinima počinjenim u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?