Održana sjednica

Perić: S Jurišićem neću ni u istu crkvu ući, izlazim iz HSP-a

Josip Perić
07.09.2013.
u 10:56

Glavni stan 
nije potvrdio imenovanje Petričušića za predsjednika

Napetosti između Jurišićeve i Perićeve (kojoj se uz HBŽ pridružio i dio članstva iz ZHŽ-a) struje eskalirale su na sjednici Glavnog stana održanoj u Sarajevu, zbog čega je Josip Perić najavio izlazak iz ove stranke.

Napustili sjednicu

Glavni razlog razilaženja ovoga puta je bio izbor odnosno imenovanja članova u Županijskom vijeću ZHŽ-a. Naime, izbor Velimira Petričušića na mjesto predsjednika Županijskog vijeća nije dobio većinu ruku na sjednici Glavnog stana što je razljutilo dio članova na čelu s Perićem, te su nakon toga demonstrativno napustili sjednicu. “Napustili smo taj cirkus od sjednice i u nedjelju ćemo se sastati kako bismo vidjeli što ćemo dalje. Ja jedino sa sigurnošću mogu reći da dok je god Jurišić u toj stranci ja ne želim biti, odnosno ne želim više s njim ni u istu crkvu ući”, kazao je Josip Perić, jedan od članova predsjedništva HSP-a BiH. Perić je ovom prilikom komentirao i najave izlaska HSP-a BiH iz vlasti na razini FBiH. “Nemamo mi ništa protiv da se iziđe i nismo nikada ni imali, ali neka se najprije napravi revizija odnosno analiza svih prljavih radnji koje su u ovom periodu odrađene. Nismo za izlazak iz vlasti kako bi se zaštitile nečije prljave radnje”, poručio je Perić, dodavši da njegovo mišljenje dijeli većina članova iz HBŽ-a, kao i ZHŽ-a , te ministri u Vladi FBiH Vjekoslav Čamber i Ante Krajina.

Poziv na dogovor

Jurišić je pak Perića pozvao na razgovor i dogovor. “Ja pozivam Perića da ostane u stranci jer za njega ima mjesta u HSP-u BiH, te ga pozivam da poštuje statut ove stranke u čijem je donošenju i on sam sudjelovao”, kazao je Jurišić. Dodao je da ako Perić ne želi dogovor i odlučan je u napuštanju stranke, tada neka HSP-u BiH vrati mandat koji je dobio zahvaljujući ovoj stranci. Jurišić ističe kako su i Perić i Živko Budimir potpisali dokument u kojem vraćaju mandat ako izađu iz stranke. Kazao je da je tužan jer su u stranci postojali Jurišićevi i Perićevi ljudi, te da to treba prestati, odnosno da u stranci ima mjesta samo za HSP-ove ljude. Kada je u pitanju Vlada Federacije BiH, Jurišić je kazao kako je već duže vrijeme vidljivo da HSP-ovi ministri tu ne igraju nikakvu ulogu pri donošenju odluka, odnosno ništa ne znače, iako je ova stranka platila cijenu ulaskom u platformu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?