PAD DISCIPLINE

Pedro i Argentinci jeli prstace, a Vaha ih strogo zabranio

dinamo
Zoran Grizelj
16.01.2011.
u 12:51

Znam sigurno da nitko od igrača i stručnog stožera nije jeo prstace, ljutito kaže Vaha

Red, rad i disciplina, tako bi se moglo opisati plan Dinamova trenera Vahida Halilhodžića za desetodnevne pripreme u Međugorju, ali...

Neću o Baki i prstacima

Čim se Vaha odmaknuo od stola, igrači su navalili na prstace, koje su im na domjenku dobrodošlice pripremili domaćini iz Ville Regine, iako ih je on strogo zabranio prije priprema. Najviše je ogladnio Pedro Morales, a pridružili su mu se i drugi Južnoamerikanci, Calello, Ibañez i Cufré. Nakon što je polizao prste, Morales je suigrače upitao kako se zove to što je upravo jeo.

– Prstaci – odgovorili su mu suigrači, koji su se uglavnom pridržavali trenerovih uputa i držali se pite, sira, pršuta, uštipaka... Morales je već iskusan u takvim stvarima i vjerojatno će se pravdati kako nije razumio trenera kada mu je govorio. Za neposluh obično slijede kazne, pa smo pokušali doznati kako će Halilhodžić kazniti igrače, ali po njegovoj reakciji čini se da bi najradije kaznio novinare koji su to vidjeli.

– Odakle vam to da su igrači jeli prstace? Tko vam je to rekao? – povišenim tonom pitao nas je Vaha.

– Pa vidjeli smo ih, kao i svi ostali.

– Ne znam što je tko jeo kada su igrači otišli s domjenka! Znam sigurno da nitko od igrača i stručnog stožera nije jeo prstace – tvrdio je Vaha, koji nije želio komentirati ni izjavu Bake Sliškovića da ni Zajec ne bi imao lošije rezultate te da su plavi i s njim mogli ispasti iz Europe. Kaže da je u Međugorju usredotočen samo na nogomet.

– Pa neću valjda ovdje pričati o Baki i prstacima, razgovarajmo o nogometu – kazao je Vaha i okrenuo se pripremama.

– Sljedeći tjedan idemo u Gabelu igrati dvije utakmice i najvažnije je dobro se pripremiti. Ovo je jedan od najtežih dijelova priprema, čeka nas intenzivan rad. Nadamo se da će biti dovoljno lijepog vremena da provedemo plan koji smo zacrtali – rekao je Halilhodžić, a jasno su zacrtani planovi i ambicije i za sljedeće sezone.

Trebalo je bolje kositi


– Plan i ambicija je da ove godine osvojimo dvostruku krunu u Hrvatskoj i da uđemo u Ligu prvaka. Za to se trebamo dobro pripremiti i nadamo se da i hoćemo.

Potom je počeo i prvi trening, točno u deset sati, a najčešća riječ bila je “lagano, lagano” kojom je Vaha usporavao Dinamove igrače.

Drugi dio treninga protekao je u radu s loptom, Halilhodžić je od igrača tražio brzinu i spretnost, dodavanje na malom prostoru, najprije s lošijom nogom. Terenom je bio zadovoljan, iako je bio natopljen, a trener smatra da je travu trebalo još malo pokositi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije