Posušje

Pčelari razgovarali o poteškoćama s kojima se susreću

Pčelari
28.02.2013.
u 10:52

Održana je druga redovita skupština Udruge pčelara “Iva”, a razgovaralo se o manjku novca, hladnoj zimi i novim projektima

U Posušju je održana redovita skupština Udruge pčelara “Iva” koja sve temeljitije radi nakon svog osnutka. Udruga djeluje u sklopu hercegovačke udruge “Kadulja”, a broj članova i košnica iz dana u dan je sve veći. U protekloj godini u radu Udruge sudjelovalo je 48 pčelara koji imaju više od dvije tisuće košnica. Ipak, to pčelarsko društvo još nije dobilo potporu ni s razine ZHŽ-a, a niti Federacije BiH. Bez obzira na sve poteškoće nekako se ide dalje, iako je prošla zima bila jako opasna pa je čak 300 košnica izgubljeno s umrlim pčelama. Ono što je posebice vrijedno istaknuto na zasjedanju Udruge svakako je novi projekt o kojemu je pčelare i goste upoznao predsjednik Udruge prof. Ivan Budimir. - I naša udruga se uključila u novi projekt koji se službeno naziva “Povratak pčela u Park prirode Blidinje”. Aplicirali smo s preciznim dokumentima uz potporu federalnog ministarstva te potporu eurofondova. Radimo i dalje i na obuci i svim drugim zadaćama kako bi pčelarstvo dobilo na značaju i svim drugim vrijednostima - naglasio je prof. Budimir, a pohvale su stigle iz stručnih institucija i kolega pčelara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?