INTERVJU

Partnerstvo sajma s EU-om velika je prilika za sve nas

Dalfina Bošnjak
30.03.2013.
u 09:45

Sajam se održava od 9. do 13. travnja. Partner sajma je Europska unija. Sajam će biti mjesto susreta gospodarstvenika ali i političara iz EU-a i regije

Bliži se početak Mostarskog sajma. Tim povodom, Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma za Večernji list govori o pripremama za 16. međunarodni sajam gospodarstva.

Je li sve spremno u organizacijskom dijelu?

Pripreme privodimo kraju, ostale su još završni detalji oko protokola, dočeka gostiju i otvorenja same manifestacije ali sve će biti na vrijeme završeno.

S obzirom na globalnu ekonomsku krizu koja potresa gospodarstva regije, je li bilo teže organizirati sajam ove godine u odnosu na prethodne i uopće kako se kriza odrazila na odziv izlagača?

Uložili smo mukotrpne napore da održimo visoku razinu koju je sajam dosegnuo svih ovih godina. Kriza u svijetu jako je pogodila sajmove, a ni Mostarski sajam nije izolirani otok. Spriječila nas je u našim planovima da širimo izložbene kapacitete sajma. Organizirati ovakvu jednu manifestaciju, dovesti sve te ljude u grad poput Mostara, koji nije niti velik a niti glavni grad, priznat će te nije baš lagan zadatak. S druge strane, činjenica da je usprkos krizi Mostarski sajam iz godine u godinu rastao i bilježio dobru posjećenost i stopostotnu popunjenost dovoljno govori o našem zadovoljstvu. Mostar će zahvaljuući Mostarskom sajmu početkom travnja biti u središtu pozornosti svjetske javnosti.

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?