ODMARAJU

Parlamentarci na ljetovanju do rujna

Turisti
vl
31.07.2010.
u 09:53

Političari se vraćaju na posao 1. rujna, a predizborna kampanja počinje 3. rujna. Zasjedanje će trajati samo dva dana

Većina državnih i entitetskih institucija vlasti od jučer je na godišnjem odmoru. Neslužbena ljetna stanka u radu ovdašnjih vlada i parlamenata počinje u ponedjeljak, ali su mnogi dužnosnici već jučer odijela i kravate zamjenili ležernijom odjećom.

Državni parlamentarci su ponovno okupljanje najavili tek za početak rujna, iako im zadnji radni dani baš i nisu bili uspješni. Dom naroda nije uspio ni održati zakazanu sjednicu, a Zastupnički dom nekoliko sati je utvrđivao dnevni red, da bi na kraju razmatrao tek nekoliko točaka, uglavnom protokolarne prirode. Ozbiljna pitanja, kao što je usvajanje zakona o popisu stanovništva, parlamentarci su ostavili za početak rujna. Slično su postupile i njihove federalne kolege, koje su ovog tjedna održale prilično neuspješna zasjedanja.

I oni su ponovno okupljanje najavili za rujan. No, ne treba očekivati pretjerano dug radni angažman parlamentaraca nakon ljetne stanke. Zbog činjenice da već 3. rujna počinje predizborna kampanja, parlamenti na svim razinama moći će zasjedati samo prva dva dana rujna. Sudeći po njihovom dosadašnjem učinku, teško je očekivati da u tom roku njihov rad poluči neke značajnije rezultate. U Vijeću ministara BiH nisu nam mogli reći kakvim će tempom u iduća dva mjeseca raditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?