Južnoameričko prvenstvo

Paragvaj bez ijedne pobjede do finala, gdje ih čeka Urugvaj

Paragvaj (1)
Reuters
21.07.2011.
u 10:30

Nogometaši Paragvaja i Urugvaja igrat će 24. srpnja u finalu južnoameričkog prvenstva. Paragvajci su u polufinalu pobijedili Venezuelu nakon jedanaesteraca 5:3 (0:0). To im je prvi finale nakon 1979. godine

Paragvajci su do finala došli bez ijedne pobjede na prvenstvu uz pet neodlučenih rezultata, a dvaput su u prošli na kaznene udarce, u četvrtfinalu protiv Brazila i u polufinalu protiv Venezuele.

Kazneni udarci pokazali su se i ovaj put da su jača strana Paragvaja. Nakon serije od pet jedanaesteraca Paragvajci su slavili nad Venezuelom, koja je tijekom utakmice bila za nijansu bolja momčad. Stvorila je nekoliko dobrih prigoda za pogodak, dvaput su pogodili stativu, jednom vratnicu, a Paragvajski vratar odličnim je obranama izluđivao suparnika.

A u produžecima se dobro zakuhalo. Na početku dodatnih 30 minuta sudac Francisco Chacon isključio je paragvajskog izbornika Gerarda Martina, nakon što se verbalno zakačio s venezuelskim izbornik Fariasom. Isključen je bio i Martinov pomoćnik. Paragvajski igrač Jonathan Santana isključen je u 102. minuti nakon drugog žutog kartona.

Pravi incident dogodio se nakon što je Veron zabio za pobjedu, kada je došlo do opće tučnjave na terenu. Reprezentativci Venezuele napali su Paragvajce, a situacija se nakon kratkog vremena smirila.

Iako se Paragvaj provukao do finala, dobra je stvar za navijače, da će moći uživati u paragvajskim ljepoticama na tribinama. Larissa i njezine kolegice vjerojatno će za finale pripremiti nešto posebno da se oči odmore...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije