susret u vatikanu

Papa Franjo primio Chavezova nasljednika

Maduro i papa Franjo  (1)
Reuters/Pixsell
17.06.2013.
u 15:36

Analizirali su stanje u Venecueli nakon nedavne smrti venezuelskog lidera Huga Cháveza i borbu protiv kriminala i krijumčarenja droge

RIM – Oko 20 minuta trajao je danas u Vatikanu razgovor pape Franje s venezuelskim predsjednikom Nicolásom Madurom. Analizirali su stanje u Venezueli poslije nedavne smrti venezuelskog lidera Huga Cháveza i borbu protiv kriminala i krijumčarenja droge, piše u vatikanskom priopćenju. Posebno se razgovaralo o borbi protiv narkotrafikanata i kriminala, ali i o siromaštvu koje još postoji u toj južnoameričkoj zemlji.

Nakon razgovora s papom, Maduro se susreo i s državnim tajnikom kardinalom Tarcisijom Bertoneom, vatikanska je strana istaknula potrebu dijaloga između državnih institucija i kolumbijske biskupske konferencije. 

Maduro je u Vatikan stigao oko 11 sati u pratnji supruge i velikog izaslanstva u kojem su bili i ministar nafte i ministar vanjskih poslova.

 – Čast i zadovoljstvo je upoznati vas – kazao je odmah Maduro papi Franji te mu zahvalio za sve što čini. Papa Franjo na španjolskom jeziku zaželio mu je dobrodošlicu –„Bienvenido“.

Maduro je stigao u Rim i zbog nagrade koju će dobiti u FAO-u, organizaciji Ujedinjenih naroda za prehranu i poljodjelstvo, te je papi Franji kazao da je Venezuela država koja je učinila najviše u svijetu u borbi protiv gladi. Razmijenjena su mišljenja i o mirovnom procesu u Kolumbiji. 

>> Papa i čelnik anglikanaca Welby zauzet će se za zaštitu obitelji

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije