Poruka Svetog Oca narodima Bosne i Hercegovine pred dolazak

Papa Franjo Dolazim ohrabriti miran suživot u BiH

papa Franjo
Reuters/PIXSELL
02.06.2015.
u 08:57

Povodom svog dolaska u Sarajevo za predstojeći vikend, papa Franjo obratio se jučer videoporukom čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

Draga braćo i sestre!

Još je nekoliko dana do putovanja koje će me dovesti među vas u Sarajevo. Ta mi misao ulijeva radost i želim već sada uputiti srdačan pozdrav svima vama koji živite u tom gradu te u Bosni i Hercegovini. Dolazim među vas uz Božju pomoć kako bih vjernike katolike utvrdio u vjeri, iskazao potporu ekumenskom i međureligijskom dijalogu te iznad svega ohrabrio za miran suživot u vašoj zemlji. Pozivam vas da mi se pridružite u molitvi da ovo apostolsko putovanje može donijeti plodove kojima se nadamo za kršćansku zajednicu i za cijelo društvo. “Mir vama”. To je moto moga pohoda. To su riječi kojima je uskrsli Isus pozdravio svoje učenike u dvorani posljednje večere kada se ukazao na Uskrs navečer. Upravo On, naš Gospodin i naša nada dariva nam svoj mir da ga primimo u svoje srce i širimo s radošću i ljubavlju. Sa svoje strane, spremam se doći među vas kao brat i glasnik mira, kako bih svima izrazio – naglašavam svima – svoje poštovanje i prijateljstvo. Želio bih svakoj osobi, svakoj obitelji, svakoj zajednici navijestiti Božje milosrđe, nježnost i ljubav. Draga braćo u Bosni Hercegovini, svima vam donosim svoju ljubav i snažnu duhovnu blizinu. Vas katolike ohrabrujem da budete uz vaše sugrađane kao svjedoci vjere i Božje ljubavi, pridonoseći izgradnji društva koje kroči prema miru, u suživotu i međusobnoj suradnji. Čeznući da vas susretnem, zazivam na Sarajevo i na cijelu zemlju blagoslov Gospodina i majčinsku zaštitu Djevice Marije. Hvala, i do skorog susreta!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije