Naslovnica Crna kronika

Palo 19 krijumčara mesa iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Austrije

Ukupno počinjena materijalna šteta procjenjuje se na 1,5 milijuna kuna. Od jednog osumnjičenika oduzeto je oko 2000 kg mesa čija je vrijednost 87.000 kuna
02. kolovoza 2012. u 12:21 1 komentara 1 prikaza
meso
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Zbog raznih kaznenih djela povezanih sa švercom mesa u Splitu je kazneno prijavljeno 19 osoba. Riječ je o organiziranoj kriminalnoj skupini koja je djelovala na području cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije. Policijski službenici PNUSKOK-a, Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split, u koordinaciji s USKOK-om, nakon višemjesečnih izvida dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba za koje sumnjaju da su počinile niz kaznenih djela, među kojima su primanje i davanje mita, izbjegavanje carinskog nadzora, zlouporaba položaja i ovlasti te tri razbojstva.

Pritvorena su četiri osumnjičenika, trojica su otprije u zatvorima, trojica su u bijegu, a protiv devetero je kaznena prijava podnesena redovitim putem.

Osnovano se sumnja, priopćeno je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u PU splitsko-dalmatinskoj, da su tijekom 2012. godine kao organizirana grupa krijumčarili meso iz BiH u Hrvatsku izvan predviđenih graničnih veterinarskih postaja, bez rješenja Uprave za veterinarstvo i bez prijave carinskim i policijskim službenicima te veterinarskom inspektoru. Nekoliko puta tjedno prenosili su veće količine mesa bez dokumentacije o podrijetlu i zdravstvenom stanju koje su potom distribuirali mesnicama i restoranima po obali.

Neki od njih evidentirani su i kao počinitelji razbojništva i krađa u Makarskoj i Karlovcu. Ukupno počinjena materijalna šteta procjenjuje se na 1,5 milijuna kuna. Otkrivena je i ilegalna klaonica na splitskom području, a od jednog osumnjičenika oduzeto je oko 2000 kg mesa čija je vrijednost 87.000 kuna. Njega sumnjiče da je u RH prokrijumčario meso vrijedno 150.000 kuna.

>>U Slimenu uhvaćen s više od 330 kilograma zamrznutih bifteka

>>Imoćanin u Mercedes skrio više od 200 kg mesa pa bježao od policije

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • Avatar Axel
    Axel:

    ...uhvatis kokosare...a brodovi prolaze...