svjetska pozornost

Palestina božićnim čestitkama pokušava izboriti nezavisnost

bazilika rođenja isusova
Profimedia
08.12.2011.
u 10:31

Pokušavaju biti što suptilniji pa će njihov ovogodišnji božićni slogan biti "Palestina slavi nadu"

U božićno vrijeme svijet s posebnom blagonaklonošću gleda na Betlehem, i ove godine Palestinci se nadaju kako će barem dio te pozornosti privući na sebe i svoju nezavisnost.

Pokušavaju biti što suptilniji pa će njihov ovogodišnji božićni slogan biti "Palestina slavi nadu". Nadaju se kako će ovom skrivenom porukom svijetu koja sadržavati samo dašak politike svrnuti pozornost na želju za priznavanjem palestinske države.

Organizatori objašnjavaju, javlja AP, kako nisu željeli javno politizirati oko nezavisnosti kako ne bi "otjerali" hodočasnike koji tragaju za duhovnošću. Oko 90.000 stranih turista posjetit će Baziliku Rođenja Isusova i obližnji trg Manger, odnosno Trg jaslica, u prosincu, uključujući 50.000 turista u božićnom tjednu.

- Želimo iskoristiti ovu priliku kako bi svijetu prenijeli poruku da se nadamo nezavisnoj državi i za ostvarenje te nade potrebna nam je međunarodna potpora – kazao je palestinski ministar turizma Khouloud Daibes te dodao da je Božić ipak vjerska prigoda zbog čega se ne mogu koristiti izravnim političkim sloganima.

Volonteri će u dvorištu Bazilike Rođenja Isusova koja je izgrađena na špilji u kojoj je, prema tradicionalnom vjerovanju, rođen Isus dijeliti razglednice s božićnim geslom. Posjetitelji će ih zatim moći poslati u poštanski ured na Trg jaslica koristeći palestinske poštanske marke koje su samo jedan od mnogih simbola države u nastajanju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije