hrvatska pobjeda

Pahor Kosorici prije potpisivanja: Ovo je tvoja priča

Susret Kosor - Phor u Gospiću i na Plitvicama (1)
Željko Mršić/PIXSELL
09.12.2011.
u 11:42

Da nije bilo branitelja, ne bi bilo demokratske Hrvatske, ni ovoga danas, poručila je Kosor

Nakon devet dugih godina iščekivanja i neizvjesnosti, Hrvatska je potpisala pristupni ugovor za članstvo u Europskoj uniji. Lideri EU pohvalili su Hrvatsku za veliki uspjeh, a sama premijerka Jadranka Kosor naglasila je kao se svaki hrvatski korak unaprijed mjerio vrlo strogim kriterijima.

Upravo zbog toga, u pozdravnom govoru tijekom svečanosti potpisivanja naglasila je kako se težak posao isplati te pozdravila svoju domovinu od Vukovara do Dubrovnika.

Premijerka Kosor nakon potpisivanja ugovora održala je konferenciju za novinare na kojoj je ponovila da ovaj dan posvećuje hrvatskim braniteljima. 

– Da nije bilo njih i njihove hrabrosti, ne bi bilo slobodne Hrvatske, ne bi bilo ni demokratske Hrvatske, ne bi bilo ni pregovora, ne bi bilo ni ovoga danas – rekla je Kosor.

Na pitanje što joj je rekao slovenski premijer Borut Pahor, odgovorila je: 

– Rekao mi je: "Ovo je tvoja priča". Ja sam duboko zahvalna premijeru Pahoru jer je on pokazao veliku političku hrabrost – rekla je Kosor, misleći na dogovor o arbitraži sa Slovenijom, koji je deblokirao hrvatske pregovore s EU.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?