VERBALNI RAT

Pack: SDP uzburkava politička mišljenja u BiH

Pack
VL FOTO
15.12.2011.
u 09:33

Zakoni u entitetima i zakonodavstvo države moraju biti usklađeni s EU-om

Predsjedništvo SDP-a optužilo je europsku zastupnicu Doris Pack da je lobist Republike Srpske i da ne poznaje političku situaciju u BiH. Ona im je uzvratila kako je žalosno da s pogrešnim interpretacijama njezinih izjava uzburkavaju politički diskurs u državi i da joj nemaju što prigovarati jer se sve ove godine potvrđivala kao istinski prijatelj BiH. Čelništvo SDP-a BiH, najjače parlamentarne stranke u državi, uvijek napada svoje neistomišljenike, pa ovog puta i zastupnicu u Europskom parlamentu i izvjestiteljicu za BiH Doris Pack. Njezine izjave kako entiteti pa i RS mogu raditi na donošenju zakona sukladnih standardima EU-a te izjave da Hrvatima u BiH treba dati javni RTV servis, jednostavno nisu legle SDP-ovcima koji su je, uz pomoć svojih platformaških prijatelja iz SDA, napali priopćenjima i demantijima.

Demantiran SDP BiH

U otvorenom pismu upućenom SDP-u ona navodi da nije “nikada, izravno ili neizravno, izrazila nikakvo stajalište o ciparskom modelu kao modelu za BiH” te da je svaka sugestija da je to učinila - čista neistina.

OHR treba ukinuti

“Nisam hvalila RS, niti sam kritizirala FBiH, nego sam samo ponovila ono što piše u svim rezolucijama Europskog parlamenta o ovom pitanju, tj. da se strukture Federacije moraju modernizirati. Ponovila je da po pitanju zatvaranja OHR-a njezino stajalište dijele mnogi u EU-u. Vjerujem, stoji u reakciji Doris Pack, da bi zadržavanje OHR-a samo dodatno oduzelo odgovornost političarima u BiH u ključnom trenutku kada moraju donijeti odluke za budućnost njihove zemlje. A kad je u pitanju izjava o entitetima i njihovoj ulozi u EU-u, Pack je objasnila da zakonodavstvo obaju entiteta i zakonodavstvo države BiH moraju biti u skladu sa zakonodavstvom EU-a. Zastoj u formiranju vlade BiH ne bi trebao biti zapreka za usklađivanje zakonodavstva u entitetima, kao ni u državnom parlamentu BiH. Stoga pogrešno tumačenje izjava danih u Italiji mora biti zaustavljeno”, stoji u njezinoj reakciji.

Ključne riječi

Komentara 4

TT
ttolic
12:01 15.12.2011.

Bilo je vrijeme da neko od europskih dužnosnika otvoreno kaže kako bošnjački dužnosnici treba da rade svoj posao, a ne da čekaju da za njih rade političari iz Europe.

SO
sojka
13:41 15.12.2011.

Poturice Zlatko Lagzmdzija , Zeljko Komsic i vi ostali muslimani -balije selite arapima tamo..svakako bosna nikada nece biti turska...pogotovo jos jedan rat ako dodje ,jer onda hrvati i srbi ce vas tad potamanit ako nisu 93/94

AN
Ana33
07:16 16.12.2011.

Kazati da Doris Pack \"radi\" za Srbe... Lagumdžijo, ti i tvoj potrčko Lijanović, Jurišić... MORATE kod dobrog psihića koji će vas uputiti u Ludnicu!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?