Odbojka

Ove je godine odbojkaško prvenstvo jače nego prošle

Odbojka
19.10.2012.
u 12:37

Tešku situaciju u momčadi Čapljine najbolje je iskoristilo Gacko koje se ubacilo u gornji premijerligaški dom

Iza odbojkaša su tri odigrana kola, na čelu ljestvice su posavske ekipe, brčanski dvojac Jedinstvo i Mladost, te Napredak iz Odžaka. Četvrti član kvarteta koji se smatra gornjim domom – prvak Kakanj, startao je kao i prošle sezone porazom.

Zanimljivo, lani je na startu izgubio od Mladosti, a ove sezone od drugog brčanskog predstavnika Jedinstva. Što se ostalih klubova tiče po imenima bi iza njih trebala biti Čapljina koju predvode kapetan reprezentacije Sanjin Bezdrob u ulozi igrača - trenera, Almir Muharemović svojedobno najbolji igrač hrvatskog prvenstva, potencijalni reprezentativac Jure Jelčić, međutim u sezonu su ušli nespremni, a onda su ih desetkovale ozljede.

U takvoj situaciji priliku je iskoristilo Gacko koje se ubacilo u gornji premijerligaški dom.

Osvrćući se na protekla tri kola Pero Stanić trener Napretka iz Odžaka, kaže: -Najvažnije je da smo ostvarili planirano. Protiv Gacka je bilo nešto teže od očekivanja, ali u cjelini smo zadovoljni. Na startu nismo bili ni kompletni, ali od četvrtog kola krećemo s priželjkivanom momčadi za ovu sezonu. Prema ocjeni trenera Stanića, inače bivšeg odbojkaša, liga će ove sezone biti jača: -Po mojoj prosudbi tu je četiri-pet ekipa od kojih svatko svakoga može pobijediti. U odnosu na prošlu sezonu možda je prvak Kakanj nešto slabiji, iako su i oni odlaske dolaskom Salihovića i Zolote, donekle kompenzirali.

Jedinstvo je dovođenjem dizača Đorđa Kisića iz beogradskog Partizana, pojačano kao i Mladost, a i mi smo kompletniji i za sezonu iskusniji. Dobro je za odbojku da je liga jača, mislim da će prvenstvo biti puno zanimljivije od nekoliko proteklih - kazao je Stanić. Iz Posavine još informacija da je pri osnovnoj školi u Grebnicama otvorena nova dvorana pa su tako i odbojkaši povratnika u ligu Domaljevca, riješili pitanje igranja domaćih utakmica. Na promociji dvorane Domaljevčani su tijesno nadigrali Student BO 3:2 (23:25, 25:19, 18:25, 26:24 i 15:9).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije