Ocjena Bosića

Otvoren put za unutarnji dogovor

Mladen Bosić
28.06.2012.
u 15:37

Bosić je istaknuo da su sudionici sastanka izrazili dobru volju da se nađe rješenje za stvarni početak pregovora sa EU

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je Srni kako je sastanak lidera u Bruxellesu otvorio put za dolazak do unutarnjeg dogovora u BiH.  \"Jučerašnji sastanak bio je korektan i nepristrastan pa je sada svima jasno da je unutarnje pitanje BiH kako će vršiti koordinaciju i kako će dolaziti do stavova koje će zastupati prema EU“, ocijenio je Bosić.
On je istaknuo kako je sada jasno kako to uopće ne mora biti neko centralizirano tijelo, nego kako treba vršiti koordinaciju među raznim razinama vlasti u BiH, što otvara put da se dođe do unutarnjeg dijaloga.
Bosić je istaknuo kako su sudionici sastanka izrazili dobru volju da se nađe rješenje za stvarni početak pregovora sa EU i \"izašli optimistični sa sastanka\".
Na pitanje na koji način se situacija u Federaciji može reflektirati na dogovor, Bosić je rekao da je unutarnja situacija u BiH \"dodatni problem\". \"Kriza koja je nastala u FBiH se prelila na razinu BiH. Dok se ne stave u ulogu institucije vlasti iluzorno je očekivati da se može rješavati bilo kakvo drugo pitanje\", smatra lider SDS-a.
Prema njegovim riječima, jučer je otvorena priča o unutarnjoj krizi, ali to nije bila dominantna tema, jer domaćini nisu bili zainteresirani  za taj razgovor. \"Europski dužnosnici nisu bili zainteresirani za otvaranje tog pitanja na ovom sastanku, ali je ono, ipak, kroz razgovor  sudionika iz FBiH stalno bilo prisutno“, rekao je Bosić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?