Novi detalji otmice

Otmičar je bio najbolji prijatelj oca tete Gine

cleveland,otmica (1)
Reuters/PIXSELL
09.05.2013.
u 07:46

Žrtve otmice su trenutačno pod zaštitom, a govori se da će Oprah dobiti ekskluzivni intervju

Sve važne američke političke teme u drugom su planu od ponedjeljka navečer kad je objavljeno da su tri nestale mlade žene pronađene i oslobođene iz zatočeništva u Clevelandu.

Vijest je podjednako obradovala i razočarala Amerikance koji su sretni što su Amanda Berry, Michelle Knight i Gina DeJesus, nakon deset godina koliko su provele s otmičarom Arielom Castrom i dvojicom njegove braće, konačno sa svojim najmilijima, ali su i ljutiti što je čitavo desetljeće slučaj nestalih maloljetnica nije riješen.

Puno je pitanja na koja svi žele čuti odgovore pa su u istragu uključeni FBI i sve nadležne policijske službe koje će iz slučaja u Clevelandu morati izvući korisne pouke, a nije isključeno da će netko od istražitelja biti sankcioniran jer su otmičari nesmetano držali otete žene, za koje su i članovi obitelji vjerovali da ih nikada više neće vidjeti.

Očekuje se brzo podizanje optužnice protiv Ariela Castra i dvojice njegove braće Pedra i Onila, a osumnjičenici bi doživotno mogli ostati u zatvoru jer su i silovali djevojke. Mediji komentiraju da, sudeći po zapuštenosti braće Castro, sigurno ni oslobođene žene ne izgledaju bolje jer su živjele u neprimjerenim uvjetima, no nitko osim liječnika i članova obitelji nije vidio Amandu, Michelle i Ginu koje su smještene na sigurnom mjestu, gdje bi se uz stručnu pomoć trebale prilagođavati normalnom životu.

Rođeno petero djece

Mediji pokušavaju dobiti ekskluzivni intervju sa ženama koje su najbolje mladenačke godine provele u zatočeništvu gdje su bila ugrožena sva njihova ljudska prava te su lancima bile vezivane da ne pobjegnu.

Pretpostavlja se da će Oprah biti prva koja će ugostiti Amandu Berry koja je u ponedjeljak sa susjedova telefona nazvala policiju uvjeravajući ih da je njen identitet točan te prekinula svoju i agoniju drugih dviju žena.

Berry je u Castrovu kućnom pritvoru rodila djevojčicu, a policija tvrdi da je u zarobljeništvu rođeno još najmanje petero djece, a bilo je i spontanih pobačaja zbog pothranjenosti. Sve su to informacije koje šokiraju javnost i upozoravaju da se u razvijenoj demokraciji poput američke, uz najbolje uređaje za prisluškivanje i stručne policijske timove ipak mogao dogoditi stravični slučaj otmice i ropstva mladih žena koje su sve bile u adolescentskoj dobi kad su ih braća Castro otela.

Susjedi tvrde da nikad ništa nije izgledalo sumnjivo, ali neki se prisjećaju da su vidjeli nagu ženu kako puzi po dvorištu Castrova doma i pozvali su policiju, no oni to nisu ozbiljno shvatili. Prije devet godina Ariela Castra ispitala je policija, ali ostavio je dojam bezazlenog čovjeka koji je za život zarađivao vozeći školski autobus.

Otmičar prijatelj obitelji

Majka jedne od nestalih djevojaka u utorak je policiji otkrila da je njihova kći poznavala otmičara što upućuje na to da je možda bez prisile nagovorena da dođe u njegovu kuću. Ariel Castro navodno je bio prijatelj obitelji zatočene DeJesus, što cijelom slučaju daje i morbidnu dimenziju jer je otmičar gledao i slušao kako traže svoje dijete i pate za njom.

>>Je li ovo četvrta žrtva otmičara iz Clevelanda?

>>Otete djevojke puzale su dvorištem s vodilicama za pse oko vrata!

>>Otete djevojke u kući braće Castro rodile najmanje petero djece?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?