Prvi igrač Hajduka tri i pol godine u Rusiji

Otišao najbolji: Ibričić za pet milijuna eura u Lokomotiv iz Moskve

'14.07.2010.,gradski stadion u Poljudu,Split - Prijateljska utakmica, HNK Hajduk - HSV. Senijad Ibricic Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
13.01.2011.
u 17:15

U Moskvi je na pregovorima bio i Senijad Ibričić te aktivno pregovarao o svojoj plaći

Nakon pet sati dugih pregovora u Moskvi, pitanje transfera najboljeg igrača Hajduka Senijada Ibričića je riješeno - odlazi u moskovski Lokomotiv čiji će dres nositi iduće tri i pol sezone, a Splićani će inkasirati pet milijuna eura.

I to nije konačni iznos, dogovoreno je da će Hajduk od Ibričićeva budućeg transfera dobiti 20 posto. Baš zbog tog detalja pregovori su se odužili. Predsjednica Lokomotiva Olga Smorodskaja, koju u Rusiji zbog strogosti zovu čeličnom lady, bila je neumoljiva, nije željela dati šest milijuna eura koliko je Hajduk priželjkivao. Tako će se Hajdukova delegacija u sastavu Petroslav Sapunar, Josip Grbić i odvjetnik Miro Šarić ipak u Split vratiti zadovoljna. Jer, u Moskvu je otputovala da završi posao, a ne da odugovlači. Bijelima je hitno potreban svježi kapital, a Ibričić je jedini igrač koji je za sada dobio konkretnu ponudu.

Ibričić bi po sezoni trebao zarađivati oko milijun eura, a ugovor je stimulativan. Što više dobrih igara i golova, to više i novca.

– Gotovo je, mi smo svoje dogovorili – javio je oko 16 sati Ibričićev zastupnik Anđelko Jurkić.

U Moskvi je bio i Ibričić, aktivno je sudjelovao na pregovorima o svom ugovoru. Najprije su oko 11 sati po srednjoeuropskom vremenu (u Moskvi je bilo 13 sati) za stol sjeli čelnici Hajduka i Lokomotiva. Pregovori su potrajali gotovo četiri sata, a kada su usklađeni svi detalji između dvaju klubova, u pregovore su ušli Ibričić i njegov zastupnik Anđelko Jurkić. Njihov dio razgovora bio je puno kraći, Ibričić i Jurkić brzo su dogovorili sve uvjete, a tražili su "europsko" trajanje ugovora. Odnosno, Ibričić nije želio potpisati na četiri sezone, u Rusiji se prvenstvo igra tijekom kalendarske godine, već je želio biti slobodan na ljeto, što znači da se obvezao na igranje u Lokomotivu na tri i pol sezone.

Dakle, Ibričić se neće pojaviti na prozivu Hajduka sazvanom za ponedjeljak, 17. siječnja, već će se što prije priključiti pripremama svoga novog kluba u Turskoj (Lokomotiv je jučer igrao protiv Konyaspora).

Imat će zahtjevan zadatak da se što prije nametne novom treneru Juriju Krasnožanu, koji je u Lokomotiv stigao iz Spartaka iz Nalčika i preferira brzu igru, bez previše nepotrebnih dodira s loptom.

A Hajduku odnosno njegovu treneru Goranu Vučeviću preostaje da hitno nađu zamjenu za Senijada Ibričića. Evo prigode za mladog igrača bijelih Dinka Trebotića.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?