PRESUDA

Oteli ga zbog ljubavnice te držali u hladnjaku i zadavili

presuda
VL FOTO
11.12.2010.
u 11:52

Kerim Sokolović osuđen na deset godina zatvora za podmuklo ubojstvo Ahmeda Sejdića Džange

SARAJEVO - Sudac Jasenko Ružić jučer je nepravomoćno osudio Kerima Sokolovića (22) na 10 godina zatvora za podmuklo ubojstvo Ahmeda Sejdića zvanog Džango, a Kemala Nezira na 2,3 godine za nanošenje ozljeda opasnih po život, kao i Ermina Kriještorca na 1,6 godina zbog pomaganja. Naime, on je tijelo ubijenog odvezao do nekadašnje tvrtke Unis na Marijin dvoru, gdje je kasnije i pronađeno.

Četvrti optuženi Tahir Osmanović, koji je priznao krivnju za nanošenje ozljeda, bit će osuđen krajem godine. Maloljetnom Beši Mujiću, koji je također sudjelovao u okrutnom zlostavljanju, ranije je izrečena disciplinska mjera pojačanog nadzora socijalnih radnika. Kako smo pisali, taj maloljetnik je nakon toga, lanjskog lipnja, pronađen mrtav u ruševinama Strojorada, gdje je najvjerojatnije umro od predoziranja.

- Sokolović i Nezir su osuđeni jer su zajedno s Osmanovićem u kolovozu 2008. Sejdića fizički i psihički zlostavljali u napuštenoj kući u sarajevskoj Ulici Alifakovac. Četiri dana nakon zatočeništva, Sokolović ga je zadavio.

Oni su Sejdića zatočili nakon što je Sokolović telefonom Neziru rekao da je Sejdić imao seksualne odnose s Aldijanom Bećirević, s kojom je Nezir živio u izvanbračnoj zajednici. Sokolović, Nezir i Osmanović su Sejdića danima udarali šakama i drškom sjekire, zatvarali ga u zamrzivač te ponovno tukli. Prvi dan zatočeništva maloljetnik je Sejdića udario pivskom bocom u glavu, dok ga je Nezir snažno tukao nogama i rukama, a Sokolović davio.

Drugi dan zlostavljanja, Sejdića su skinuli golog i izveli ispred kuće te ga posipali vodom. Kada je Sejdić pokušao ući u kući, optuženi su ga udarali crijevom, te ugurali u zamrzivač. Tri do četiri dana poslije toga Osmanović, Mujić i Sokolović ponovo su došli u kuću te ga nastavili zlostavljati polijevajući ga pićem i udarajući ga, a Sokolović ga je na kraju zadavio rukama- stoji u obrazloženju presude. Inače, nakon Kriještoraca, i Neziru je pritvor ukinut zbog psihičke smetnje, kao i zbog karcinoma zbog kojeg mora ići na operaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?