Cazin

Otac vlasnika trgovine usmrtio krivog čovjeka

Ubojstvo
07.01.2013.
u 09:27

Napadač je ušao u trgovinu u naselju Skokovi tražeći od vlasnika da mu posudi 380 KM za kockarski dug, a onda je počeo razbijati

Nakon kraće svađe između više osoba na Skokovima pokraj Cazina, iz vatrenog oružja ubijen je 39-godišnji Rasim Arapović, a za ovo ubojstvo je uhićen i osumnjičeni Hasib Merdanović. Kako doznajemo, sve je počelo tako što je Amel Čaušević (26) kasno preksinoć došao u market Merdanović, gdje je zatekao više mještana, vlasnika i njegova osumnjičena oca te dvojicu radnika, pa zatim od domaćina tražio 380 maraka na posudbu, jer je navodno trebao pokriti određeni kockarski dug koji je napravio negdje igrajući na poker aparatima. Nakon što je vlasnik odbio da mu da novac, Čaušević je otišao do svog automobila, iz njega izvadio lanac i počeo lupati izloge trgovine.

Otac pucao

Otac vlasnika trgovine Hasib Merdanović je potom izvukao pištolj, a istodobno na napadača Čauševića nasrnuo je i Rasim Arapović s namjerom da ga zaustavi. Merdanović je pucao u pravcu Čauševića, ali je pogodio, ni krivog ni dužnog, Arapovića u predjelu vrata. Nakon što je Rasim Arapović ranjen odmah je pozvana medicinska pomoć, u ambulantnim kolima hitne službe trebao je biti prebačen u Županijsku bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić Bihać, ali je od rane podlegao negdje na putu do bolnice jer je dežurni liječnik po prijemu mogao samo konstatirati smrt. Policija je odmah uhitila Hasiba Merdanovića i izuzela mu pištolj iz kojeg je pucao, a put Ćoralići – Skokovi bio je radi predostrožnosti blokiran. Na mjesto događaja na očevid stigao je i načelnik Policijske uprave 2 Sead Kauković koji se kratko obratio medijima.

Od ranije poznat

- Uzročnik ovog nesretnog događaja od ranije je poznat tijelima gonjenja zbog svojih ranijih kaznenih gonjenja. Dok se za druge osobe, pa i osumnjičenog koji je izvršio ovo ranjavanje sa smrtnim posljedicama, ne može reći da bili problematični, nemamo podataka da su bili poznati kao prekršioci zakona- kazao je načelnik Kauković. Kako su ustvrdili svjedoci, hitac je, igrom nesretnih okolnosti, pogodio Rasima Arapovića.

- Nedugo nakon toga, iz bolnice je stigla tragična vijest da je podlegao. Magistralna cesta Ćoralići - Skokovi je bila zapriječena, a pripadnici MUP-a su na mjestu događaja obavili očevid. Osumnjičeni za nanošenje smrtonosnih ozljeda, odnosno ubojstva iz nehaja, prebačen je u Policijsku postaju u Cazin. Istraga još traje - kažu iz MUP-a Unsko-sanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije