Vijeće mladih

Osvijestiti se i okrenuti k pozitivnim stvarima

Projekt
23.02.2013.
u 11:26

Zajedničkim snagama moguće je ostvariti dobru platformu za generacije koje dolaze i ostaviti nešto kvalitetno

Vijeće mladih Grada Mostara (VMGM) organizacija je koja postoji oko dvije godine te ima 17 članova Skupštine koji dolaze iz različitih organizacija poput Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić”, Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, OKC ‘Abrašević’, Izviđači i mnogi drugi.

Aktivna mladež

Kako bi se članovi Skupštine redovno sastajali te planirali projekte kojih je zaista mnogo, na korištenje su dobili tri manje prostorije koje, kada je to potrebno, ustupaju i drugim organizacijama. “Svjesni smo da danas mladi nemaju dovoljno prostora za rad tako da smo otvoreni za sve mlade osobe i suradnju i ne želimo biti zatvorena organizacija jer je naš rad otvoren i transparentan. Iako smo relativno mlada organizacija, mi smo dosada bili dosta aktivni, pogotovo na polju kulture - kazala je Marina koja je i sama bila koordinator u projektima poznatim Mostarcima. Samo neki od njih su “Izdaj i ti svoju pjesničku knjižicu“, projekt “Street arts festival” te “Mala biblioteka“ gdje je izdana zbirka za Marka Tomaša i Mehmeda Begića. Nedavno je realiziran i projekt “Vozi, živi zdravo i parkiraj sigurno” čime je napravljeno pet parkirališnih mjesta po gradu. Ovim činom se ujedno htjelo upozoriti da u gradu ne postoji biciklistička staza koja je prijeko potrebna, a projekt je vodio Haris Idriz, predsjedatelj Skupštine VMGM, kao i projekt uređenja sportskog terena u Sjevernom logoru, što je financirao British Council.

Veliki planovi

VMGM ove godine raspolaže s iznosom od 12 000 KM. - Po mom mišljenju, iako je dobro, to opet nije dovoljno jer mladi zaslužuju mnogo više u ovom gradu - kaže Marina. Baš zbog toga slijedi još jedan projekt pod nazivom “Indeks naklonjenosti prema mladima“ u suradnji s OESS-om gdje će se bodovati kako grad izvršava svoje obveze prema mladima. Izrazila je i želju da bi voljeli raditi na projektu osposobljena centra za mlade, ali to je jedan jako velik korak koji polako planiraju. “Mislim da smo na dobrom putu da stvaramo dobru platformu za nove generacije. Danas se mladi malo bave omladinskom politikom, a nisu ni svjesni koliko mogu postići ako se udruže. Svakako smatram da bi se mladi generalno trebali osvijestit i okrenuti se pozitivnim i kvalitetni stvarima da bi moglo ostati nešto kvalitetno iza nas”, zaključila je Marina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?