Presuda u SAD-u

Osuđeni teroristi među kojima su i imigranti iz Bosne i s Kosova

terorizam
VL FOTO
22.12.2011.
u 09:51

Suđenje Anesu Subašiću za planiranje napada na bazu marinaca u Virginiji počet će u prvoj polovici sljedeće godine

Dvojica Amerikanaca iz Sjeverne Karoline osuđena su jučer na 17 godina zatvora zbog podrške islamskim teroristima i planiranja napada na bazu američkih marinaca u SAD-u, kao članovi osmeročlane skupine u kojoj su i dvojica imigranta iz BiH i s Kosova. Riječ je o braći Zakariji Boydu (22) i Dylanu Boydu (25), dok će suđenje imigrantu iz BiH Anesu Subašiću (35) početi sljedeće godine.

Hisen Šerifi (26) s Kosova, s trojicom drugih pripadnika, već je osuđen u listopadu i čeka izricanje kazne. Braća su pred sudom priznala krivicu i razotkrila planove skupine, istaknuvši da ih je na sve natjerao autoritativni otac koji je bio “zadojen” ekstremnim islamističkim idejama. Obojica su rekla da se kaju i da ih je sramota što su izdali svoju zemlju, a sud je njihovo priznanje i kajanje uzeo kao olakšavajuću okolnost.

FBI je počeo s praćenjem terorističke skupine 2005., kada je otkriveno da planiraju akcije na teritoriju SAD-a. Otac osuđene braće Daniel Boyd, koji je u mladosti prešao u islam, priznao je u veljači krivicu, rekavši da je on natjerao sinove da se uključe u skupinu. Suđenje Subašiću za planiranje napada na bazu marinaca u Virginiji počet će u prvoj polovini 2012., a braća Boyd će svjedočiti protiv svojih bivših prijatelja. Jedan od optuženih je pobjegao u Pakistanu.

Ključne riječi

Komentara 2

CA
Carolija
23:20 22.12.2011.

Bas se cudim otkud teroristi iz Bosne i Kosova hahahah

BK
B Kosa
22:02 28.12.2011.

Nitko iz Bosne nebi trebo biti protiv amerike posebno Muslimani i albanci Amerika je u ratu obecala primiti iz bosne 40,000 izbjeglica ali su kasnije primili preko 300,000 Muslimana koji su se dobro snasli i pokupovali kuce neki su se pokusali vratiti u Bosnu samo su potrosili sto su zaradili u ameriki i opet pobjegli u ameriku Albanaca je isti mnogo u ameriki koji salju veliki novac kuci

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?