KRIMINAL

Osmić najavio krivične prijave protiv Kemala Čauševića

osmić
VL FOTO
18.07.2010.
u 09:51

Osmić je na konferenciji za novinare rekao da su Čaušević i određeni broj njegovih suradnika oštetili Upravu za desetine milijuna maraka

Predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenih Uprave za neizravno oporezivanje BiH Mehmedalija Osmić najavio je podnošenje krivične prijave protiv direktora UIO BiH Kemala Čauševića i njegovih suradnika, jer su sudjelovali u kriminalnim radnjama.

Osmić je na konferenciji za novinare rekao da su Čaušević i određeni broj njegovih suradnika oštetili Upravu za desetine milijuna maraka, da su kršene brojne procedure, osobito one koje se odnose na zapošljavanje. On je kazao kako su u Upravi kršena prava radnika, ali i ljudska prava, te da je bilo i diskriminacije na nacionalnoj osnovi.

Osmić je naveo da će, osim protiv Čauševića, krivične prijave biti podnesene i protiv njegovog pomoćnika Hajrudina Lagumdžije, načelnika za internu reviziju Brane Dogana i šefa pravne službe Edina Alibašića. Također, Osmić je optužio “desno krilo Stranke demokratske akcije” da štiti Čauševića i njegove suradnike, a da je o svemu upoznato i Vijeće ministara BiH, u kojem također neki  "bošnjački ministri" štite Čauševića.

Osmić je podsjetio kako je Čauševiću istekao mandat u decembru 2008. godine i da Sindikat odavno ukazuje na kriminal u UNO, zbog čega je njemu i njegovoj obitelji u više navrata prijećeno i od samog Čauševića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?