ZAOKRET

Oslobođeni Zlomislić, Galešić i Vladić za MUP HNŽ

policija
Braco Selimović
03.06.2011.
u 10:20

Tužitelj počinje iznositi završne riječi 20. lipnja, a svi optuženi su negirali navode iz izmijenjene optužnice

Sudsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine jučer je i formalno nakon trogodišnjeg procesuiranja okončalo sudski postupak protiv troje bivših i sadašnjih visokih političkih i policijskih dužnosnika u predmetu vezanom uz korupciju i kriminal u Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Nastavak procesa

Kako je za Večernjak potvrdila odvjetnica Nada Dalipagić, optužbi za zloporabe u radu Ministarstva unutarnjih poslova oslobođeni su Jasna Zlomislić, Jozo Vladić i Nadžida Galešić. Odvjetnica Dalipagić istaknula je da je zadovoljna zbog odluke sudskog vijeća nakon što je proteklog tjedna tužitelj predstavljajući izmijenjenu optužnicu odustao od kaznenog progona protiv njezine branjenice J. Zlomislić, Vladića kojega je zastupao Zdravko Rajić i N. Galešić koju je branio odvjetnik Damir Sadović.

Državni odvjetnik Šuškić u izmijenjenoj je optužnici naveo da dvojicu bivših predsjednika Vlade HNŽ-a Josipa Merdžu i Miroslava Ćorića, trojicu ministara unutarnjih poslova Tomislava Martinovića, Gorana Bilića i Dragana Mandića te dvojicu ravnatelja policije Dragana Brkića i Srećka Glibića te bivšeg načelnika krim-policije Seada Šehića tereti za zloporabu položaja i ovlasti. Odvjetnik Davor Šilić rekao je kako tužitelj u izmijenjenoj optužnici suprotno zakonu nije uvrstio brojne utvrđene činjenice tijekom sudskog postupka kojom se pobijaju njezini temelji. Zbog toga je odbacio navode iz izmijenjene optužnice, sa čime su se složile i ostale kolege odvjetnici. Oni su tijekom postupka koji je počeo u siječnju 2008. odbacili navode iz optužnice.

Završne riječi

Kako je najavljeno tužitelj će svoje završne riječi početi iznositi 20. lipnja, nakon čega bi odvjetnici obrana trebali zaključiti ovaj dio prvostupanjske rasprave,. Izmijenjena optužnica tereti osam dužnosnika da su oštetili proračun HNŽ-a za više od sedam milijuna maraka, angažirajući tvrtku za osiguranje vladinih zgrada te zbog nabave službenih policijskih automobila. Optuženi tvrde da je riječ o političkom procesu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?