u velikoj britaniji

Oslobođen suradnik Bin Ladena, islamski radikalist Abu Qatada

Blanka pripreme
14.02.2012.
u 13:21

Qatada, čije pravo ime je Omar Othman, u zatvoru je s prekidima od 2002. godine kada je pritvoren po britanskom antiterorističkom zakonu

Islamski radikalist Abu Qatada, za kojeg se smatralo da je blizak suradnik nekadašnjeg vođe Al-Qaide Osame bin Ladena, oslobođen je iz zatvora u Velikoj Britaniji nakon što je Europski sud za ljudska prava presudio da je njegovo zadržavanje u zatvoru bez suđenja nezakonito, izvještava Reuters.

Qatada, čije pravo ime je Omar Othman, u zatvoru je s prekidima od 2002. godine kada je pritvoren po britanskom antiterorističkom zakonu.

Britanci tvrde da su snimke njegovih propovijedi pronađene u stanu u Njemačkoj koji su koristila trojica napadača na nebodere u New Yorku u rujnu 2001. godine.

Qatada se već šest godina bori protiv deportacije u Jordan gdje je optužen za postavljanje dviju bombi te je prošli mjesec isti sud prihvatio njegovu žalbu na izručenje u tu zemlju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije