Presuda

Oslobođen na isti datum osam godina od pljačke banke

Razbojnik
23.04.2013.
u 10:26

Crnogorac je mirno saslušao suca Slavka Pavlovića koji ga je nakon više od četiri mjeseca pustio iz pritvora KPZ-a Mostar

Darko Kadović, 3-godišnjak iz Nikšića, jučer je na Županijskom sudu u Mostaru nepravomoćno oslobođen optužbe za pljačku CBS banke Sarajevo u mostarskoj Ulici Alekse Šantića, a koja se dogodila još 22.travnja 2005. godine, baš na jučerašnji dan prije osam godina, a igrom slučaja poklopilo se i vrijeme izricanje te presude s trenutkom upada u ovu banku, u 8.38. Crnogorac je mirno saslušao suca Slavka Pavlovića, koji ga je nakon više od četiri mjeseca pustio iz pritvora KPZ-a Mostar, gdje je završio jer je zajedno s još dvojicom uhvaćen na granici prilikom ilegalnog ulaska u BiH.

Trojici Crnogoraca su se u početku spočitavale čak tri oružane pljačke u mostarske banke, ali na kraju nije bilo dokaza.

Dvojica su ubrzo puštena, dok je Kadović zadržan jer je jedna od orobljenih službenica tvrdila da je upravo on jedan od razbojnika. Međutim, zbog njenog ranijeg iskaza u kojem je detaljno opisala počinitelja, optuženi Kadović nije odovarao mladiću starosti između 25 i 30 godina, visine od oko 180 cm, svjetlije puti s madežom iznad usne i plavih očiju.

Osim njenog iskaza, policija je imala i videonadzor koji je također bio uvršten u dokaze, ali uzalud.

- Optuženi je u to vrijeme bio puno mlađi, puno viši, čak 12 cm, a ne odgovara ni put, madez, ni boja očiju. Dakle, ne može se sa sigurnošću reć da je Darko Kadović osoba koju oštećena službenica spominje - zaključio je sudac Pavlović. Inače, jedan od počinitelja je prišao pultu i zatražio da mu se usitni 500 eura, a nakon toga je upao još jedan i povikao ovo je pljačka. Oteli su 32.463 KM i pobjeglio u nepoznato.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?