Uskoro

Opuzen Film Festival ove godine prikazuje čak 77 filmova

Plakat koji najavljuje Opuzen Film Festival
arhiva VL
15.08.2011.
u 13:18

U čast pedest godina od nastanka tog animiranog filma, prikazat će se „Surogat“, oscarovca Dušana Vukotića, a u suradnji s Danskim veleposlanstvom u Zagrebu, predstavit ćemo i selekciju filmova danskog velikana Larsa von Triera

Nije lako biti filmofič u Opuzenu. Najblića kino dvorana udaljena je sedamdesetak kilometara i zato "filmsku nepravdu" tek donekle ispravlja  Opuzen Film Festival, koji se ove godine održava od 20.do 27. kolovoza. Direkcija festivala pomno je birala naslove koje će se prikazati u sedam dana trajanja festivala i na kraju došla do čak 77 dugometražnih i kratkometražnih filmova. Osim što će publika na velikom platnu vidjeti iznimna strana filmska ostvarenja, biti ćeprikazano i  11 hrvatskih filmova.

Stižu, između ostalih:  dobitnika posebne nagrade žirija na Canneskom filmskom festivalu 2010. godine i nagrade kritike na Motovun Film Festivalu „Četiri Lica“, zatim „Provjerena kopija“, film za koji je Juliette Binoche nagrađena za najbolju glumicu u Cannesu,  „Čovjek koji vrišti“, dobitnik nagrade žirija na Canneskom filmskom festivalu 2010. U čast pedest godina od nastanka tog animiranog filma, prikazat će se  i „Surogat“, višestruko nagrađivani animirani film oscarovca Dušana Vukotića.

U suradnji s Danskim veleposlanstvom u Zagrebu, predstavit ćemo i selekciju filmova danskog velikana Larsa von Triera i to naslovima „Europa“, „Lomeći valove“, „Ples u tami“, „Dogville“, „Manderlay“ i „Antikrist“.

U popratnom filmskom programu predstavit ćemo i tri europske zemlje i to Španjolsku (Otvori oči, Lopta, Camino, Veži me, Fado i Gospođe), Francusku (O ljudima i bogovima, Je li ovo ljubav?, Promjena adrese, Prema nuli, Sjekira i Ljubav je u zraku) i Njemačku (Nakon glazbe, Jedne godine u zimu, Viski s votkom, Na kraju dolaze turisti te dokumentarcem Dirka Kampera o radu Goethe instituta).

Opuzen Film Festival svoj program prikazuje na  dvije otvorene – Kinu „Pjaca“ na Trgu Kralja Tomislava i Kinu „Riva“ te dvije zatvorene lokacije – Kinu „Kahlua bar“ i Kinu „Salon“ u Opuzenskom likovnom Salonu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije