Odluka Suda BiH

Optuženome za terorizam, Saši Boniću, ukinut pritvor

bonic
VL FOTO
06.02.2012.
u 21:02

Tužiteljstvo BiH tereti Zijada Derviševića za financiranje terorističkih aktivnosti, a Amela Sefera i Sašu Bonića za terorizam

Sud BiH donio je rješenje u predmetu "Zijad Dervišević i drugi", kojim se Saši Boniću, optuženom za terorizam, ukida pritvor, uz izrečene mjere zabrane. Tužiteljstvo BiH tereti Zijada Derviševića za financiranje terorističkih aktivnosti, a Amela Sefera i Sašu Bonića za terorizam. Oni se terete da su financirali, isplanirali i postavili eksplozivnu napravu pod putničko motorno vozilo koje koriste određeni politički zvaničnici, a sve s ciljem ozbiljnog zastrašivanja stanovništva, narušavanja i uništavanja osnovnih političkih i društvenih struktura BiH, te napada na život osoba koji može prouzročiti njihovu smrt.

Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči da su po prethodnom dogovoru organizirali, pripremali i planirali, a zatim postavili eksplozivnu napravu ispod vozila marke "Volksvagen pasat", čiji je vlasnik poslanik u Županijskoj skupštini Zeničko-dobojske županije i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić, nakon čega je aktivirana u vrijeme dok su se on i Pero Mamić, poslanik u Županijskoj skupštini ZDŽ u njemu nalazili.

Sud BiH zabranio je Saši Boniću napuštanje mjesta boravka bez prethodnog sudskog odobrenja, izuzev ukoliko ga ne napušta da bi se pojavio u ovoj krivično-pravnoj stvari po pozivu Suda ili Tužiteljstva.

Boniću je zabranjeno putovanje, te privremeno oduzete putne isprave. Zabranjeno mu je izdavanje novih dokumenata, kao i korištenje osobne karte za prelazak granice BiH.

Zabranjeno mu je i sastajanje i kontaktiranje s određenim osobama, te naređeno obvezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Sud je saopćio da izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije